V žrelu pekla

Režija: Sam Raimi
Igrajo: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, Dileep Rao, David Paymer...
Žanr: grozljivka
Dolžina: 1h 39min / 99min

Ambiciozna bančna uslužbenka Christine se v želji po napredovanju skuša dokazati šefu, zato zavrne prošnjo za posojilo revni babici. S tem si na glavo nakoplje grozljiv urok, ki Christinino življenje spremeni v pravo nočno moro, saj jo pričnejo nadlegovati demoni, ki želijo njeno dušo odvleči v pekel. Med pogrezanjem v srhljivi svet nadnaravnih pojavov se Christine naposled znajde pred ključnim vprašanjem, kako daleč je pripravljena iti v iskanju svoje odrešitve.

Kratka vsebina

Christine Brown (Alison Lohman, Zbegani, Sleparja) je ambiciozna losangeleška bančnica z očarljivim fantom, profesorjem Clayem Daltonom (Justin Long, Umri pokončno 4, Mu pač ni do tebe). V življenju ji gre vse po načrtih, dokler skrivnostna gospa Ganush (Lorna Raver, Avtocesta brez izhoda) ne prikoraka v njeno banko in zaprosi za podaljšanje hipoteke. Da bi naredila vtis na šefa, gospoda Jacksa (David Paymer, V dobri družbi, Alex in Emma), Christine ne posluša šestega čuta in starko zavrne, ki tako ostane brez strehe nad glavo.

Starka se Christini maščuje in nad njo prikliče prekletstvo Lamije. Mladenkino življenje se spremeni v živi pekel. Da jo preganja zli duh, ji ne verjame niti fant. Po pomoč se zateče k jasnovidcu Ramu Džasu (Dilep Rao), v upanju, da bo pomagal rešiti njeno dušo pred večnim pogubljenjem.

Jasnovidec pripravi seanso, na kateri sodeluje ženska, ki se je nekoč že srečala z Lamijo, jasnovidka Shaun San Dena (oskarjeva nominiranka Adriana Barraza, Babilon, Pasja ljubezen). Ko zlobne sile vedno bolj stiskajo obroč okoli prestrašene Christine, se mora ta odločiti, kako daleč bo šla, da se znebi prekletstva.

Režiser Sam Raimi (Vojska teme, Hitri in mrtvi, Spider-man) se je za V ŽRELU PEKLA obdal s svojimi najzvestejšimi sodelavci, med katerimi so bili brat Ivan Raimi in producenta Rob Tapert in Grant Curtis.

Igralci

Alison Lohman (Christine Brown) se je rodila v Kaliforniji in je morda najbolj znana po hvaljeni vlogi Astrid v filmu Beli oleander, v katerem je igrala poleg Michelle Pfeiffer, Renee Zellweger in Robin Wright Penn. Pred tem je blestela v televizijskem filmu Sharing the Secret.

Nazadnje smo jo videli v erotični drami Gola resnica s Kevinom Baconom in Colinom Firthom, ob Nicholasu Cageu in Samu Rockwellu je nastopila v Sleparjih Ridleyja Scotta in ob Ewanu McGregorju v Veliki ribi Tima Burtona. Zaigrala je tudi V obupni belini in Flicki Michaela Mayerja.

Slovenskim gledalcem se je morda najbolj vtisnila v spomin kot najstniška pop senzacija Karma Leeds v odličnem Zbegani, ki je bil predstavljen tudi na ljubljanskem filmskem festivalu.

Justin Long (Clay Dalton) je igral ob Bruceu Willisu v uspešnici iz leta 2007 Umri pokončno 4, pred kratkim pa je imel tudi vlogo v neodvisnem filmu Zack in Miri snemata pornič in komediji Mu pač ni do tebe. Svojo prvo vlogo je dobil leta 1999 v znanstvenofantastični komediji Galaktična pustolovščina s Timom Allenom in Sigourney Weaver, med drugim pa je igral tudi v romantični komediji Greva narazen z Vinceom Vaughnom in Jennifer Aniston, svoj glas pa je posodil Alvinu v risani uspešnici Alvin in veverički.

Televizijskemu občinstvu je znan predvsem po vlogi v humoristični nanizanki Ed.

Režiser in soscenarist

Sam Raimi, ki slovi po domišljenem filmskem slogu in neobičajnem smislu za humor, je zaslovel kot scenarist in režiser kultne trilogije Zla smrt. Prvemu izjemno uspešnemu delu sta sledila Zlobni mrtveci 2 in Vojska teme.

Velik uspeh je dosegel tudi s trilerjem Preprost načrt. Billy Bob Thornton je za svojo vlogo prejel nominacijo za oskarja za najboljšega stranskega igralca. Raimi je režiral tudi Dar, v katerem so moči združili Cate Blanchett, Hilary Swank in Keanu Reeves. Njegov vestern Hitri in mrtvi prav tako slovi po odlični igralski zasedbi: Leonardo DiCaprio, Sharon Stone, Russell Crowe in Gene Hackman.

Trilogija Spider-Man je navdušila oboževalce tega stripovskega junaka po vsem svetu in postala velika blagajniška uspešnica, v kateri so zaigrali Tobey Maguire, Kirsten Dunst in James Franco.

Sam Raimi je tudi scenarist in producent. Filmov, pri katerih je sodeloval, je veliko, zato naj jih naštejemo le nekaj: Težak cilj, Varuh časa, Hulahop, Glasniki zla, Črni mož...

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA