Paranormalno

Režija: Oren Peli
Igrajo: Katie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs, Amber Armstrong, Ashley Palmer...
Žanr: grozljivka
Dolžina: 1h 26min / 86min

Mlada zaročenca Micah in Katie po selitvi v novo hišo opazita nenavadne pojave, saj sta predvsem v nočnem času priča srhljivim glasovom in nerazložljivemu premikanju predmetov. Katie se boji, da gre za duha, ki naj bi ji sledil že od otroštva, zato Micah v spalnico postavi kamero. Posnetki razkrijejo grozljivo dogajanje med njunim spanjem, toda niti pomoč poznavalca paranormalnih pojavov ne more več ustaviti demonskih sil na delu.

Zgodba

Mlad par srednjega razreda se vseli v tipično predmestno hišo, ki se zdi idilična. A vse bolj ju moti prisotnost nečesa, ker je ali pa ni demonsko, vsekakor pa je najbolj aktivno sredi noči.

Zlasti, kadar spita. Ali poskušata spati.

Zdi se, da se to nekaj najbolj posveča Katie, ki je vse življenje čutila, da jo nekaj preganja.

Njen fant Micah hoče čim več izvedeti o tem pojavu, zato si nabavi HD video kamero in jo postavi pri vznožju postelje.

S prihodom Micahove nove igračke se paranormalna aktivnost še poveča, po čemer Katie sklepa, da "tisto" tega ne mara.

Ko kamera teče, Katie postaja vse bolj odmaknjena, Micahovo navdušenje pa prerašča v obsedenost.

Kot snemalec po sili je Micah enako trdovraten in prostaški kot Heather v "The Blair Witch Project". A njegov pogled moža, ki brani svoj dom, vnaša edinstven obup v to novo vrsto dokumentarnega projekta. Konec koncev je priča, kako mu njegovo najboljšo prijateljico, sorodno dušo in partnerko jemljejo noč za nočjo, kader za kadrom.

V skladu z današnjo kulturo DVD-jev je film "Paranormalno" predstavljen kot dolge ure najdenih posnetkov, ki so s tehnologijo hitrega prevrtavanja naprej takoj na voljo za ogled.

Originalne posnetke ima trenutno kot dokazni material policija v San Diegu.

O produkciji

Za scenarista in režiserja Orena Pelija se groza odvija doma. Dobesedno.

Film "Paranormalno" so posneli l. 2006 v sedmih dneh v njegovi hiši v San Diegu s tričlansko ekipo, vključno s koproducentoma Toni Taylor, takratnim Pelijevim dekletom, in Amirjem Zbedo, ki je še vedno filmarjev najboljši prijatelj.

Poleg filma "The Blair Witch Project" ga navdihnili nočni zvoki v hiši, škripanje poda in drugi šumi.

Film je prijavil na več festivalov, a sprejel ga je le butični festival Screamfest, ki poteka v Hollywoodu. Film je bil dobro sprejet in začela se je dolga pot do prikazovanja v kinematografih. Končno je "Paranormalno" letos postal eden prvih jesenskih filmov studia Paramount.

O igralcih

Katie Featherston (Katie)
Vloga v "Paranormalno" je njen prvi filmski nastop. Diplomantka Southern Methodist University z diplomo iz igre. Mlada Teksašanka živi v Los Angelesu, kjer študira igro.

Micah Sloat (Micah)
Vloga v "Paranormalno" je njegov prvi filmski nastop. Poleg igranja in dejanskega snemanj je za film prispevl tudi glasbo. Je diplomant Musician’s Institute v Hollywoodu in kolidža Skidmore. Živi v Los Angelesu.

O ustvarjalcih

Oren Peli
senarist/režiser/producent/montažer
V Izraelu rojeni filmar je prišel v ZDA, ko je imel 19 let. Doma je pri 16 letih pusti gimnazijo in napisal zelo komercialen slikarski program, se povsem posvetil snovanju programov in svojim znanjem ustvaril animacijske programe in tudi igre. "Paranormalno" je njegov prvi film. Naslednjega, "Area 51", ki ga je tudi napisal, bo produciral Jason Blum.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA