Zack in Miri snemata pornič

Režija: Kevin Smith
Igrajo: Elizabeth Banks, Seth Rogen, Craig Robinson, Gerry Bednob, Jason Mewes...
Žanr: komedija
Dolžina: 1h 41min / 101min

Avtor provokativnih komedij Trgovci in Dogma se podaja v svet snemanja filmov za odrasle, v katerega po naključju zaideta tudi vse prej kot čustveno dozorela Zack in Miri. Čeprav sta prijatelja že od srednje šole, med njima nikoli ni preskočila iskrica ljubezni, toda ob pomanjkanju denarja za stanarino se odločita posneti pornografski film. Za pomoč zaprosita dobrega prijatelja, ob številnih nezgodah in težavah pa počasi spoznavata, da med njima morda vendarle obstajajo še kakšna globlja čustva.

Zgodba

Dolgoletna prijatelja in sostanovalca Zack (Seth Rogen) in Miri (Elizabeth Banks) se soočata s težkimi finančnimi problemi. Ko jima odklopijo elektriko in vodo življenje postane neznosno. Domislita se, da bi s pomočjo prijateljev posnela domač film za odrasle in tako na hitro zaslužila nekaj denarja. Zaprisežeta, da seks ne bo pokvaril njunega prijateljstva. Ko se snemanje začne, se drzna poslovna domislica med prijateljema obrne v nekaj več.

Igralci

Seth Rogen (Zack) je trenutno najbolj vroč mladi komedijant/igralec/scenarist. Po velikem uspehu komedijah Knocked Up in Superbad je Rogan postal pravi glasnik tabu tem o seksu. Seth Rogen je igral še v Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy, The 40 Year Old Virgin in v TV seriji Freaks And Geeks. Skupaj z Evanom Goldbergom je bil soscenarist pri filmu Pineapple Express. Prav tako sta skupaj napisala scenarij za Superbad. Z Adamom Sandlerjem ga bomo videli v filmu Funny People.

Elizabeth Banks (Miri Linky) je ena izmed najbolj vsestranskih igralk svoje generacije. Brez težav prehaja med komedijoin dramo. Pohvali se lahko z igro v Wet Hot American Summer, Seabiscuit, Heights, 40 Year Old Virgin, Invincible, v vseh treh nadaljevanjih Spiderman ter tudi z vlogo mlade zdravnice Dr. Kim Porter v nadaljevanjki Scrubs. Lansko leto je igrala v filmih Definitely, Maybe in Meet Dave ter kot Laura Bush v biografiji W. Letos jo lahko občudujemo v filmu The Uninvited.

Režija

Kevin Smith (režiser/scenaris/montažer) je svoj prvi film posnel leta 1994 za 27.575 dolarjev (Clercks). Od takrat naprej se lahko pohvali z Clerks  II, Mallrats, Chasing Amy, Jersey Girl, Jay And Silent Bob Strike Back in Dogma. Trenutno pripravlja svoj naslednji projekt Red State. Smith se ukvarja tudi s pisanjem komičnih knjig.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA