Vse moje bivše

Režija: Mark Waters
Igrajo: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Michael Douglas, Emma Stone, Breckin Meyer...
Žanr: romantična komedija
Dolžina: 1h 40min / 100min

Uspešni in zapeljivi fotograf Connor ženske menja hitreje kot srajce, dokler skoraj ne uniči poroke svojega mlajšega brata. Za kazen ga obiščejo duhovi njegovih bivših deklet iz preteklosti, sedanjosti in prihodnosti ter ga popeljejo na zabavno odkrivanje zamujenih ljubezenskih priložnosti in iskanja poti v srce nekdanje iskrene romance z lepo Jenny.

Sinopsis

Fotograf slavnih Connor Mead (Matthew McConaughey) obožuje svobodo, zabavo in ženske… v natanko tem vrstnem redu. Zagrizen samec, ki se drži načela, da se ne gre vezati, se ne obotavlja kar prek konferenčnega klica prekiniti razmerij z več ženskami hkrati, medtem ko se dogovarja za nov zmenek.

Connorjev brat Paul je bolj romantične sorte. Pravzaprav je tik pred poroko. Na žalost na predvečer velikega dogodka Connorjevo norčevanje iz ljubezni uniči razpoloženje in dobro voljo svatov, Paula in vseh, ki so prišli mladoporočencu zaželet srečo – med njimi tudi Connorjeva prijateljica iz otroštva Jenny (Jennifer Garner), edina ženska v njegovem življenju, ki se je zmogla vedno upreti njegovi očarljivosti.

Zdi se že, da bo Connor lastnoročno uničil svatbo, pa ga k sebi spravi duh pokojnega strica Wayna (Michael Douglas), žurerja in ljubljenca žensk, po katerem se Connor zgleduje. Stric Wayne ima za varovanca pomembno sporočilo; poda mu ga s pomočjo duhov deklet, ki jih je Connor dal na čevelj – v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti – in ki ga popeljejo na zgovorno in humorno odisejado skozi življenje, polno propadlih razmerij. Skupaj odkrijejo, zakaj se je Connor razvil v Casanovo brez sramu in ali bo dobil še eno priložnost, da najde – in tokrat tudi obdrži – ljubezen svojega življenja.

New Line Cinema predstavlja romantično komedijo Marka Watersa Vse moje bivše v produkciji hiše Jon Shestack/Panther Production z Matthewom McConaugheyjem in Jennifer Garner v glavnih vlogah. Igrajo še Breckin Meyer, Lacey Chabert, Robert Forster, Anne Archer, Emma Stone in Michael Douglas.

Vse moje bivše je po scenariju Jona Lucasa in Scotta Moora režiral Mark Waters; producenta sta bila Jon Shestack in Brad Epstein, izvršni producenti pa Marcus Viscidi, Mark Waters, Jessica Tuchinsky, Toby Emmerich, Cale Boyter in Samuel J. Brown; Ginny Brewer je bila koproducentka. V ustvarjalni ekipi so bili še direktor fotografije Daryn Okada, scenograf Cary White, montažer Bruce Green in kostumografinja Denise Wingate. Glasbo je zložil Rolfe Kent, za glasbeno opremo je poskrbel Ralph Sall.

Film v ZDA in na določenih drugih ozemljih distribuira Warner Bros. Pictures, podružnica družbe Warner Bros. Entertainment.

O produkciji

Verjetno ni najboljši kandidat za pričo, četudi je tvoj brat

Na svatbi bi Connorja Meada najmanj pričakovali. Bolj natančno: najmanj bi ga pričakovali na njegovi lastni svatbi, res pa si je težko zamisliti, da bo premagal svojo alergijo na zakonski jarem in se udeležil velikega dogodka nekoga drugega. A tokrat je drugače. Ženi se njegov brat Paulie in le zanj se je Connor pripravljen iz življenja v visoki družbi New Yorka privleči v domači Newport na Rhode Islandu, kjer bo na razkošnem posestvu pokojnega strica Wayna poročna slovesnost.

 Connor pričakuje, da mu bo ob vsem direndaju nelagodno; a saj gre za zgolj en konec tedna. Ne pričakuje pa, da se bo znašel iz oči v oči s svojim nekdanjim dekletom Jenny Perotti. "Navajen je biti samozavesten, očarljiv in zabaven, nekoliko oster in vedno prvi na svojem področju. Saj ne, da ljudi prizadene namerno; le užival bi rad. A hkrati je izgubil svoj smisel, pa se tega niti ne zaveda. Tako dolgo že igra svojo vlogo, da ne dojame, da bo končal sam," pravi Matthew McConaughey, ki igra večnega samca.

"Prvi namig je, ko spet vidi Jenny," namigne režiser Mark Waters. Jenny je lepa, bistra in samozavestna; lahko bi bila Connorjev največji dobitek… če je pred leti ne bi bil zapustil. Njo kot nevestino pričo zanima le, kako teče slovesni dogodek, kako nekdanjemu tečejo posli, in odločena je, da ga nič in nihče ne pokvari. Kar je opozorilo Connorju, da ne bi načrtoval česa, kar bi lahko odvrnilo pozornost od srečnega para.

Ker dobro pozna Connorja Meada in njegov pristop, zanj nima potrpljenja," pravi Jennifer Garner. Kot otroka sta bila najboljša prijatelja; res sta si veliko pomenila. Ko sta odrasla, sta se spet našla in hodila, a takrat je on že bil na poti, da postane plejboj svetovnih razsežnosti, in jo je pošteno razočaral. Domala uničil je njeno vero v moške. Ko se spet srečata, se vsekakor krešejo iskre – pa ne v dobrem smislu."

Waters Jenny oriše kot "mešanico med dekletom iz sosednje hiše in tiste, ki je ušla, a ima še nekaj, kar Connor ne zna čisto določiti. Imata bogato skupno zgodovino in zdi se, da Jenny Connorja pozna, kakor ga ne bo nobena druga. Razočarana je, kakšen je postal Connor, a ve, da se pod to fasado skriva boljši človek.

"Jenny je ženska, kakršno bi radi imeli vsi: nekdo, ki nas vidi, kakršni smo, in nam pomaga, da smo tisto, v čemer smo najboljši," pravi producent Jon Shestak, ki meni, da je Jennifer liku Jenny vdahnila "ranljivost in razumnost, ki njeni ostrim besedam navkljub razkriva žalost, ki jo čuti do Connorja in dejstva, da je ujet v prazno življenje. Nikogar, ki ga pozna, ne boste prepričali, da je v njem trohica dobrote, a Jenny je v to prepričana, čeprav ji vsakič znova dokaže, da nima prav."

A ta dobrota, če je sploh kje kaj je, je globoko zakopana.

Na večer večerje za vajo mora Connor nazdraviti mladoporočencema. Ni v svojem elementu in preganja ga pogled na Jenny; ker je ujet med tonami belega tila in cvetja in opogumljen od čezmernih obiskov točilnega pulta, v svojem znamenitem odvratnem slogu pljuva po zakonu. V svojem slogu se tudi hitro umakne, preden ga prisotni premlatijo – med najbolj zagretimi so bodoča nevesta, njen oče, Jenny in verjetno tudi Paul, ki se grize, zakaj je brata sploh povabil.

Nihče ne ve, ali Connor v svoje flance resnično verjame, a producent Brad Epstein razloži, da je fant "pri vsej svoji priljubljenosti in uspehu čustveno povsem mrtev. Boji se ljubezni." Waters namigne, kako se film razvija: "Ne zaveda se, kako prazno življenje živi; da ga mora vesolje brcniti v zadnjico, da se zbudi. V tem smislu je Vse moje bivše več kot le romantična komedija; je čarobna romantična komedija o tem, da dobiš, kar te čaka."

In če Connor sploh še upa na smisel v svojem življenju, bo moral podoživeti preteklost. Kar bo divja vožnja. In potreboval bo posebno pomoč.

Pozoren bodi, mali. Od daleč sem prišel, da sem tu.

Connor pred besom svatov uide v kopalnico za goste. Opomoči si mora. Ta konec tedna bo težji, kot si je bil mislil. Nenadoma med koritom in školjko zagleda duha strica Wayna, idola svojih učnih let. Wayne je še vedno čeden, kot je bil svoje dni, le malo zastarelo deluje. V postavi Michaela Douglasa je poosebljenje uživaškega plejboja minule divje ere – kar dokazujeta žametni suknjič in umetelno zavezan ascot, da ne omenjamo sončnih očal in obveznega viskija ter cigare. "Michael Douglas je popoln; staremu barabinu je dal držo in šarm, zaradi česar se zdi, da lahko počne, kar se mu zljubi. Večni Casanova, večni frajer," pravi Waters. Le da je stric Wayne že pet let pod rušo. A tokrat se nepovabljen prikaže na poroki, da svojemu najljubšemu nečaku prenese sporočilo, ki ga fant raje ne bi slišal: "Ne zapravi svojega življenja, kakor sem ga jaz."

"Stric Wayne je Connorja poučil o vsem, kar se je bil slabega o razmerjih naučil sam," razloži Douglas: "Ne zaljubi se v žensko, dobro se imej in si nato izberi naslednjo. Tako je stric Wayne živel svoje življenje in tako je skušal zavarovati Connorjevo srce. A zdaj se zdi, da je spoznal svoje napake in da skuša poskrbeti, da jih Connor ne bo ponovil." A pri tem bo potreboval pomoč; in dovolj je premeten, da jo najde pri tistih, ki jim bo Connor gotovo prisluhnil: pri ženskem rodu.

Kaj, če bi lahko podoživel svojo preteklost, prisluhnil svoji sedanjosti in spremenil svojo prihodnost?

Prva je 16-letna Allison Vanfermeersh (Emma Stone) iz osemdesetih, nekakšen duh vseh Connorjevih bivših. Connorja popelje nazaj, v čase, ko je bil prikupen, zaupljiv fantič, čigar najboljša prijateljica je bila Jenny Perotti. Allison z odraslim Connorjem podoživi ponižujočo valeto in vse odločitve, ki jih je sprejel po tistem in tako postal zloglasni Connor Mead.

Naslednja je Connorjeva tajnica Melanie (Noureen DeWulf), ki sicer ni njegova čisto prava "punca", a predstavlja vse njegove "sedanje", saj je edina ženska, s katero ima "trajno" razmerje. "Nad tem ni ravno navdušena," pravi DeWulfova, "saj jo Connor že tako preveč žene v službi; zdaj pa mora za konec tedna honorarno biti še duh? Značilno zanj."

A najbolj srhljivi je duh "bodočih", tiha in eterična lepotica (Olga Maliouk), ki s Connorjem pokuka v njegovo prihodnost in mu pokaže, kakšno bo njegovo življenje, če bo še naprej zavračal pravo ljubezen.

"Uporaba duhov je bil krasen način, da potujemo skozi čas; to je obogatilo možnosti za zgodbo," pravi McConaughey, ki je pri nekaterih prizorih dodobra izkoristil priložnosti za fizično komedijo. "Ko se znajdeš izven resničnosti, je več svobode, več možnosti za poigravanje in več je iskrenosti. Z Markom sva vedno znova našla nove načine."

"Connor skuša sprva preprečiti stvari, ki se dogajajo, a je nemočen. Potem počasi odneha in se ne trudi na zadeve več vplivati fizično, saj dojame, da to ni le brez haska, pač pa tudi brez smisla in boleče."

Režiser dodaja, da je temu nekakšna slastna protiutež, ko mora Connor pričati ljubkemu prizoru med Jenny in njenim nepričakovanim novim svatom Bradom. "Kot da imamo dve hkratni zgodbi. Na eni strani se med Jenny in Bradom odvija klasičen romantični prizor spoznavanja, na drugi pa zraven stoji breztelesni Connor in si misli, Saj to je nočna mora; jaz sem ju spravil skupaj."

Garnerjeva se povsem strinja: "Connor vse doživlja povsem drugače kot ostali svatje. Mi praznujemo in se sprašujemo, kaj je narobe z njim, saj je čedalje bolj zmešan."

Svatje

Paul in njegova zaročenka Sandra sta sanjski par, kot pravi Breckin Meyer, ki igra ženina: "Paul je kot ustvarjen za monogamijo. Verjame v ljubezen in s Sandro hoče res biti vse svoje življenje. Od gostov je le Connor član njegove družine – in hkrati edini, ki ga ne bi bil smel povabiti."

Scenarist Jon Lucas, ki je s scenarističnim partnerjem Scottom Moorom sodeloval že pri komedijah Four Cristmases in Prekrokana noč, meni, da je "Paul zanimivo nasprotje Connorju. Sprva je srčna protiutež Connorejvemu ženskarju. Na prvi pogled nimata prav nič skupnega, a počasi spoznavamo, da to ni res." Paul skuša opravičiti bratovo obnašanje, a na koncu ne gre več; vse njegove sposobnosti pomirjevalca odpovedo. Za nameček mora poskrbeti, da Sandra ne doživi živčnega zloma…

Sandra, kot pravi Lacey Chabert (Mean Girls) za svoj lik, "ne skače iz razpoloženja v razpoloženje zato, da bi bila težka. Prijetno dekle je, le čustva znajo izbruhniti, kadar je pod pritiskom. To poroko je načrtovala že od svojega četrtega leta, in seveda mora biti vse popolno. A v trenutku, ko se prikaže Connor, ji je jasno, da ne bo…"

Sandri pomaga "Narednik" – major Volkom, upokojeni častnik ameriških marincev, ki mu obraz posoja veteran Robert Foster. Nevestin oče bo ob 15.30 tudi tisti, ki bo par poročil. Z njim ne gre zobati češenj. Kot pravi Meyer: "Eno je, da moraš tasta spoštovati; čisto drugo pa to, da mu moraš po vojaško odzdravljati."

"Narednik je do svoje male Sandre neverjetno popustljiv in prijazen," pravi Waters. "Samo pogleda te, pa že veš, kaj si misli. In ne misli si prav nič lepega…"

Njegovo boljšo polovico igra Anne Archer. Njena Vonda je svobodomiselna ženska in v provokativno odkritosrčnem pomenku s Connorjev za točilnim pultom izrazi dobršno mero razumevanja za njegov pogled na zastarele družbene norme, kakršna je zakon. Le v nečem se ne strinjata: v tem, da je ljubezen vredna vseh težav.

Sandrina poroka Vondo in Narednika po ločitvi prvič spet združi, a vprašanje je, če bo par pozabil na sporazum, da se med seboj ne pogovarjata – vsaj toliko, da bosta uživala v hčerini sreči.

Med svati so še Daniel Sunjata (The Devil Wears Prada) kot Brad, skrajno goden za ženitev in nekdo, ki ga skuša Sandra spečati z Jenny; Camille Guaty (nanizanka Las Vegas), Rachel Boston (nanizanka The Ex List) in Amanda Walsh (nadaljevanka Sons & Daughters), ki razgrajajo kot družice Donna, Deena in Denice in si obetajo koristi od predporočnih pohajkovanj po kozmetičnih salonih.

O igralcih

Matthew McConaughey (Connor Mead) je nedavno nastopil v komediji Bena Stillerja Tropic Thunder in v Fool's Gold s Kate Hudson. Produciral je in igral glavno vlogo v komediji Surfer, Dude; v kritiško hvaljeni drami po resnični zgodbi We Are Marshall je igral nogometnega trenerja Jacka Lengyela, v Sahari, prvem večjem filmu lastnega producentskega podjetja j.k. livin productions je nastopil s Penelope Cruz in Stevom Zahnom, leta 2005 pa, preden ga je revija People razglasila za najbolj seksi moškega na svetu, z Alom Pacinom v Two for the Money. Med ostalimi naslovi so romantične komedije Failure to Launch s Sarah Jessico Parker, How to Lose a Guy in 10 Days s Kate Hudson in The Wedding Planner z Jennifer Lopez.; zf pustolovščina Reign of Fire s Christianom Baleom; skupinska drama Thirteen Conversations About One Thing; in grozljivka Frailty, scenaristični in režijski podvig Billa Paxtona; nastopil je tudi v filmih U-571, EDtv, Amistad, Contact in v Schumacherjevem Time to Kill.

Njegovo producentsko podjetje j.k. livin je izvršni producent celovečernega dokumentarca Hands on a Hard Body.

Jennifer Garner (Jenny Perotti) je za vlogo v nanizanki Alias dobila zlati globus ter nagradi združenja igralcev in ljudskega glasovanja. V petih sezonah je bila štirikrat v igri za emmyja, še štirikrat za zlati globus in dvakrat za nagrado združenja igralcev. Zdaj v zvezdniški zasedbi (Rob Lowe, Jonah Hill, Jason Bateman, Christopher Guest, Tina Fey…) sodeluje v novi komediji Rickyja Gervaisa This Side of the Truth, ki pride na platna leta 2010, videli pa smo jo v za oskarja nominiranem filmu Juno.             Igrala je še v filmih The Kingdom, Catch and Release, 13 Going on 30, Daredevil, Elektra, Pearl Harbor in Dude, Where’s My Car? Na odrskih deskah kritiki niso mogli prehvaliti njene interpretacije Roxanne ob Kevinu Klinu v broadwayski postavitvi Cyrana de Bergeraca leta 2007.

Leta 2005 je z dolgoletno tajnico ustanovila producentsko podjetje Vandalia Films, kjer trenutno nastaja kar pet projektov: Be With You, Arranged, Sabbatical, Devil in the Junior League in 3 Days in Europe s Hughom Jackmanom.

Breckin Meyer (Paul) ima za seboj celo vrsto vlog, v katerih je pustil svoj pečat: v filmih Road Trip, GO, Clueless, Blue State, The Insider, Garfield, Rat Race, 54, Kate & Leopold, Prefontaine, Can’t Hardly Wai, The Craft... Pred kratkim si je kot scenarist risane nanizanke Robot Chicken, v kateri posoja glas tudi nekaterim likom, prislužil nominaciji za nagradi Annie in emmy. Svoj glas posoja tudi liku Josepha Gribbla v nanizanki King of the Hill in gostoval je v nanizankah Heroes in House.

 Je tudi znan glasbenik; igra bobne pri solističnem projektu Toma Morella The Night Watchmen.

Lacey Chabert (Sandra) je najbolj znana kot Claudia iz z zlatim globusom nagrajene nanizanke Party of Five.

 Kritiki so hvalili njeno igro v uspešnici Mean Girls; igrala je hči Anjelice Huston v Daddy Day Care in v zadnjem režijskem projektu Brooke Ellison in Christopherja Reeva The Brooke Ellison Story. Pred kratkim je ob Geni Rowlands nastopila v TV filmu What If God Were the Sun. Na veliki platnih je debitirala v filmu Lost in Space, na televiziji pa nastopila v žajfnici All My Children in v mnogih TV filmih, kot sta Gypsy z Bette Midler in Little Piece of Heaven s Cloris Leachman.

Robert Forster (Sergeant Volkom) si je priznanje kritikov in nominacijo za oskarja prislužil leta 1998 za izjemno interpretacijo Maca Cherryja v Tarantinovi mojstrovini Jackie Brown, ki je znova obudila njegovo igralsko kariero. Zatem je nastopil v mnogih filmskih in televizijskih projektih: Firewall ob Harrisonu Fordu, D-War, Lucky Number Sleven, Wild Seven, Confidence, Like Mike in Charlie’s Angels 2: Full Throttle. Kritiki so ga znova hvalili za vlogo v režijskem podvigu Joa Mantegne Lakeboat in v filmu Diamond Men, v katerem je igral ob Donnieju Wahlbergu.         Nastopil je tudi v neodvisnih filmih Outside Ozona, Family Tree, The Magic of Marciano z Nastassjo Kinski, It’s the Rage, Supernova z Angelo Basset in Jamesom Spaderjem, v novi inačici srhljivke Psycho Gusa Van Santa in ob Christopherju Reevu v TV verziji Hitchcockove mojstrovine Rear Window.

Na malih zaslonih je gostoval še v nanizanki Heroes, Huff, Titl in Fastlane; ob Carli Gugino je nastopil v nanizanki Karen Sisco. Med njegovimi TV filmi sta HBO-jev Undefeated, ki ga je režiral in v njem igral John Leguizamo, in Like Mother, Like Son: The Strange Story of Sante and Kenny Kimes z Mary Tyler Moore.

Forsterjeva kariera se razteza dobrih 40 let in obsega delo na filmu, televiziji in v gledališču. Začel je namreč kot gledališki igralec in nastopil v znamenitih igrah, kot so A Streetcar Named Desire, The Glass Menagerie, Twelve Angry Men, The Sea Horse in One Flew Over the Cuckoo’s Nest.

Na filmu je debitiral leta 1966 ob Marlonu Brandu and Elizabeth Taylor v Hustonovem Reflections in a Golden Eye, in se odtlej redno pojavljal na velikih platnih: The Don is Dead, Stunts, Avalanche, Alligator, Delta Force…. Leta 1997 je britanski režiser Paul Chart, ki je budno spremljal njegovo kariero, za Forsterja ustvaril vlogo dr. Jaka Nymana v srhljivki American Perfekt, v katerem so nastopili tudi Amanda Plummer, David Thewlis in Paul Sorvino.

Anne Archer (Vonda Volkom) je bila nominirana za oskarja za vlogo v trilerju Fatal Attraction, v katerem je nastopila ob Michaelu Douglasu. Za vlogo v skupinski drami Short Cuts Roberta Altmana je prejela zlati globus in v političnih trilerjih Patriot Games in Clear and Present Danger igrala ženo Harrisona Forda.

Nastopila je ob boku nekaterim najbolj živahnim in spoštovanim igralcem: ob Genu Hackmanu v filmu Narrow Margin, Donaldu Sutherlandu v Eminent Domain, Sylvestru Stalloneju v Paradise Alley in Tommyju Lee Jonesu v Man of the House. Pred kratkim je igrala v drami Felon ob Valu Kilmerju, Stephenu Dorffu in Samu Shepardu.

Na televizijskih zaslonih trenutno igra v seriji Privileged, igrala je ob Dannyju DeVitu v nanizanki It’s Always Sunny in Philadelphia in v nanizanki Ghost Whisperer je gostovala kot mati glavnega lika.

Emma Stone (Allison Vandermeersh) z Woodyjem Harrelsonom trenutno snema komedijo Zombieland. Ob Jeffu Danielsu, Ryanu Reynoldsu in Lisi Kudrow je igrala v neodvisni drami Paper Man, pa v komedijah The House Bunny, The Rocker in Superbad. Na TV je nastopila ali gostovala v nanizankah Drive, In Search of the Partridge Family, Malcolm in the Middle, Medium, Lucky Louie in The Suite Life of Zach and Cody.

Michael Douglas (stric Wayne) je dobitnik mnogih nagrad in producent, čigar filmska, televizijska in gledališka kariera traja že prek 40 let. Ko je leta 1975 produciral z oskarjem nagrajeno mojstrovino One Flew Over the Cuckoo’s Nest, je bil že priznan igralec. Od takrat je nastopil ali kako drugače sodeloval pri vplivnih in priljubljenih filmih, kakršen je na primer Wall Street, ki mu je prinesel oskarja za glavno vlogo.

Prebil se je z vlogo v TV drami The Experiment, ki mu je prinesel glavne vloge v filmih Hail, Hero!, Adam at 6 AM, Summertree in Napoleon and Samantha, vmes pa je nastopal tudi v gledališču. Leta 1972 je dobil vlogo ob Karlu Maldnu v kriminalistični nanizanki The Streets of San Francisco, za katero je bil trikrat zaporedoma nominiran za emmyja, dve epizodi pa je celo režiral.

Dolgo si je želel producirati filmsko verzijo romana Kena Keseyja One Flew Over the Cuckoo’s Nest; pravice je odkupil od avtorjevega očeta in s Saulom Zaentzem ustvaril film, ki se lahko pohvali z oskarji za najboljši film, najboljšega režiserja, scenarista, glavnega igralca in glavno igralko, kar je uspelo le še dvema filmoma. Njegov naslednji producentski podvig je bil The China Syndrome, v katerem je nastopil ob Jane Fonda in Jacku Lemmonu – slednja sta si oba prislužila nominacijo za oskarja, film pa za najboljši scenarij. Douglas je igral še v filmih Coma, It’s My Turn, The Star Chamber in Running.

Leta 1984 je produciral uspešno romantično komedijo Romancing the Stone, v kateri je pod režijsko taktirko Robert Zemeckisa igral ob Kathleen Turner in Dannyju DeVitu. Vrnil se je v nadaljevanju The Jewel of the Nile, igral v filmih Starman Johna Carpenterja, v Attenboroughovi filmski verziji mjuzikla A Chorus Line, v dveh uspešnicah leta 1987, Fatal Attraction z Glenn Close in v Stonovem Wall Street, za katerega je dobil oskarja in zlati globus za glavno vlogo. Pred črno komedijo The War Of The Roses, v katerem je spet nastopil ob Turnerjevi in DeVitu, je z režiserjem Ridleyjem Scottom posnel triler Black Rain. Leta 1992 je ob Sharon Stone nastopil v Verhoevnovem nepozabnem erotičnem trilerju Basic Instinct, naslednje leto pa v Schumacherjevi drami Falling Down. V naslednjih petih letih je igral v filmih Disclosure Barryja Levinsona z Demi Moore, The American President Roba Reinerja ob Annnette Bening, The Ghost and the Darkness, pri katerem je bil tudi producent, The Game s Seanom Pennom in v režiji Davida Fincherja ter v trilerju A Perfect Murder z Gwyneth Paltrow.

V devetdesetih je bil Douglas tudi producent ali izvršni producent pri filmih, kot so Schumacherejva srhljivka Flatliners, Radio Flyer, Made in America Face/Off in Coppolin The Rainmaker po romanu Johna Grishama.

Leta 2000 si je za vlogo v Wonder Boys prislužil nominaciji za zlati globus in nagrado BAFTA. Za Soderberghov Traffic si je s soigralci delil nominacijo za skupinsko igro za nagrado združenja filmskih igralcev in leta 2002 gostoval v humoristični nanizanki Will & Grace, kar mu je prineslo nominacijo za emmyja. Naslednje leto je prvič nastopil ob boku s svojim očetom v filmu It Runs in the Family, v katerem sta igrala tudi njegova mama Diana in sin Cameron. Med njegovimi zadnjimi filmi so The Sentinel, You, Me and Dupree, King of California, Beyond a Reasonable Doubt Petra Hyamsa in Solitary Man, v katerem pod režijsko taktirko Briana Koppelmana in Davida Leviena v produkciji Stevena Soderbergha in Paula Schiffa igra s Susan Sarandon, Dannyjem DeVitom, Mary-Louise Parker in Jenno Fischer.

Generalni sekretar OZN ga je leta 1998 imenoval za poslanika miru; leta 2004 je prejel nagrado Cecila B. DeMilla, letos pa bo dobil nagrado Ameriškega filmskega inštituta za življenjsko delo. Poročen je z igralko Catherine Zeta-Jones.

O ustvarjalcih filma

Mark Waters (režiser/izvršni producent) je kot režiser debitiral s črno neodvisno komedijo The House of Yes, za vlogo v katerem je Parker Posey prejela posebno nagrado žirije na festivalu v Sundanceu. Nadaljeval je z romantično komedijo Head Over Heels ter komedijama Freaky Friday in Mean Girls. Prva je Jamie Lee Curtis prinesla nominacijo za zlati globus, druga, za katero je scenarij po knjigi Rosalind Wiseman Queen Bees and Wannabees napisala Tina Fey, pa je bil eden najbolj opevanih filmov tistega leta in je Lindsay Lohan prinesel nagrado MTV za najboljšo igralko.

Leta 2005 je z Reese Witherspoon in Markom Ruffalom posnel romantično komedijo Just Like Heaven in lani režiral družinsko pustolovščino po priljubljeni seriji otroških knjig The Spiderwick Chronicles. Pred kratkim je produciral odtrgano romantično komedijo z Josephom Gordon-Levittom in Zooey Deschanel 500 Days of Summer.

Jon Shestack (producent) je hollywoodski producent že prek dve desetletji; njegov zadnji podvig je Dan in Real Life s Stevom Carellom in Juliette Binoche. Trenutno sodeluje pri risanem filmu Escape from Planet Earth in razvija projekta Boss Go Home in The Third Testament. Produciral je tudi filme Firewall s Harrisonom Fordom, Waiting, Soul Survivors, Disturbing Behavior, Air Force One s Harrisonom Fordom, Glenn Close in Garyjem Oldmanom ter kriminalistično dramo The Last Seduction.

Brad Epstein (producent) je ploden producent, ki deluje že več kot dve desetletji. Trenutno ima s podjetjem Buena Vista Motion Picture Group pogodbo za tri leta; pri podjetju, ki je del Disneyjevega imperija, je začel v studijski administraciji, zadnjih pet let pa je bil podpredsednik produkcije za Buena Vista Studios, kjer je bil vpleten v filme, kakršni so Confessions of a Teenaged Drama Queen z Lindsay Lohan, Ladder 49 z Joaquinom Phoenixom in Johnom Travolto ter Invincible z Markom Wahlbergom.

Pred sodelovanjem z Disneyjem je nadzoroval nastajanje filmov v Tribeca Productions, producentski hiši Roberta De Nira, kjer so nastali filmi, kot so Wag the Dog, Analyze This in Meet the Parents. Za nameček je bil izvršni producent nadaljevank Witness to the Mob in Holiday Heart ter na podlagi glasbe skupine Queen soustvaril londonski mjuzikl We Will Rock You. Produciral je filma About a Boy s Hughom Grantom in Dan in Real Life.

Jon Lucas & Scott Moore (scenartista) sta nazadnje sodelovala pri praznični komediji Four Christmases z Vinceom Vaughnom and Reese Witherspoon in pri The Hangover režiserja Todda Phillipsa, v katerem igrajo Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Heather Graham, Justin Bartha in Jeffrey Tambor.

Daryn Okada (direktor fotografije) tokrat že tretjič sodeluje z Markom Watersom. Pred tem sta sodelovala pri filmih Just Like Heaven in Mean Girls. Okada je sodeloval tudi pri komedijah Baby Mama s Tino Fey in Amy Poehler ter Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay. Med njegovimi dosežki je več kot 30 celovečercev, med njimi Stick It, Sex and Death 101, Dr. Doolittle 2, Anna Karenina,, Captain Ron, My Father the Hero, Halloween: H20 Lake Placid in Wild Hearts Can’t Be Broken ter pilotska epizoda nanizanke Dawson’s Creek. Njegov naslednji projekt je komedija The Goods: The Don Ready Story z Jeremyjem Pivnom in Jamesom Brolinom.

Bruce Green (montažer) je montiral prenekateri kritiško priznani ali med gledalci uspešni film; pred Ghosts of Girlfriends Past je z Markom Watersom sodeloval pri filmih Freaky Friday in Just Like Heaven. Sicer pa ima na svojem seznamu še Baby Mama, The Princess Diaries, The Princess Diaries 2: Royal Engagement, Runaway Bride, Big Momma’s House, While You Were Sleeping, Three Fugitives, Punchline, Cool Runnings, Phenomenon, The Doctor, The Vanishing, Young Guns II… Velikokrat je tudi kot neimenovan sodelavec "popravljal" filme in služil kot svetovalec mnogim producentom, režiserjem in studiem.

Kariero je začel kot pomočnik montaže pri filmih Raiders of the Lost Ark, Indiana Jones and the Temple of Doom in Star Wars, prvi filmi, ki ga je montiral sam, pa so bili fimi iz serije Friday the 13th in April Fools Day.

Denise Wingate (kostumogarfka) je pred kratkim oblekla like v filmih Live Free or Die Hard, Rise, Employee of the Month in Wedding Crashers. Sodelovala je pri The Sweetest Thing, Radio, Novocaine, Soul Survivors, Blue Streak, Judas Kiss, The Alarmist, The Last Time I Committed Suicide, Cinderella Story, Cruel Intentions, Cruel Intentions 2 in She’s All That. Kariero je začela kot kostumografka skupine The Bangles, potem pa je delala pri priljubljenih TV nanizankah kot so Melrose Place, Models, Inc. in Almost Perfect.

Rolfe Kent (skladatelj) je ustvaril glasbo za več kot 40 celovečercev. Za glasbo za film Sideways Alexandra Payna si je prislužil nominaciji za zlati globus in nagrado kritikov, s Paynom pa je sodeloval tudi pri filmih About Schmidt, Election in Citizen Ruth.

Z Markom Watersom tokrat sodeluje že četrtič – potem ko je zložil glasbo za njegove filme Just Like Heaven, Mean Girls, Freaky Friday in The House of Yes. Redno sodeluje tudi z režiserjem Richardom Shepardom; podložil je že njegove filme The Hunting Party, The Matador, Mexico City in Oxygen. Njegovo glasbo je slišati še v filmih 17 Again, The Lucky Ones, Reign Over Me, Thank You for Smoking, Wedding Crashers, Legally Blonde, Legally Blonde 2: Red, White & Blonde, Nurse Betty, The Theory of Flight… Za glasbeno špico v seriji Dexter je bil v igri za emmyja.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA