Ljubezen, ločitev in nekaj vmes

Režija: Nancy Meyers
Igrajo: Meryl Streep, Steve Martin, Alec Baldwin, John Krasinski, Lake Bell...
Žanr: romantična komedija
Dolžina: 1h 54min / 114min

Režiserka zabavnih romanc Kaj ženske ljubijo in Ljubezen je luštna stvar znova raziskuje nenavadne skrivnosti srčnih muh, tokrat skozi oči ločenega para v zrelih letih. Uspešna lastnica restavracije Jane in njen bivši mož, odvetnik Jake, se kljub burni preteklosti znova zbližata na praznovanju sinove mature. Toda preden ju lahko ogenj ljubezni dokončno znova zaobjame, se morata soočiti z Jakovo veliko mlajšo ženo in Janinim šarmantnim oboževalcem.

Zgodba

Jane Adler je mati treh odraslih otrok, lastnica cvetoče pekarne/restavracije v Santa Barbari in se po desetih letih ločitve dobro razume z bivšim možem, odvetnikom Jakeom. Ko pa se Jane in Jake skupaj znajdeta na sinovi podelitvi diplom, se zadeve zakomplicirajo.

Nedolžen skupni obrok pripelje do nekaj steklenic vina, iz česar se izcimi smeha poln večer spominov na 19-letni zakon... in potem razmerje. Ker je Jake poročen z veliko mlajšo Agness, je zdaj Jane postala tista druga ženska.

V to obnovljeno romanco pa je ujet Adam, arhitekt, ki naj bi predelal Janino kuhinjo. Ločenemu Adamu je Jane vse bolj všeč, vendar kmalu spozna, da je postal del nenavadnega ljubezenskega trikotnika.

Naj Jane in Jake še naprej živita vsak po svoje ali pa je čas prinesel svoje in sta spoznala, da sta boljša skupaj? Zapleteno pač.

O produkciji

Čeprav se večina filma dogaja v Santa Barbari v Kaliforniji, so tri četrtine snemalnega časa porabili v New Yorku, kjer so snemali prizore, ki se dogajajo v Janini hiši. Tam so posneli tudi Janino pekarno in Adamovo pisarno ter prizore, povezane z Lukovo diplomo. V Los Angelesu so posneli prizore okrog Janine hiše ter eksterierje v Santa Barbari, Mentocitu in še nekaterih krajih.

O igralcih

Meryl Streep (Jane)
Dvakratno oskrajevko in dobitnico rekordnih 15 nominacij za oskarja smo med drugim lahko videli v filmih Julia, The Deer Hunter, Kramer vs. Kramer, Out of Africa, The Hours, Mamma Mia!, The Devil Wears Prada, prav tako pa uspešno nastopa v gledališču in na televiziji.

Alec Baldwin (Jake)
Z emmyjem, zlatimi globusi in drugimi priznanji nagrajeni igralec je nastopil v več kot 40 filmih, med drugim v Beetle Juice, Working Girl, Miami Blues, The Hunt for Red October, The Aviator. Prav tako ima uspešno gledališko in televizijsko kariero.

O ustvarjalcih

Nancy Meyers
scenaristka/režiserka/producentka
Slovi kot prvovrstna scenaristka, režiserka in producentka prefinjenih romantičnih komedij. Po 20 letih uspešnega pisanja scenarijev in produciranja je nase opozorila z režijskim prvencem The Parent Trap ter nadaljevala s filmi What Women Want, Something’s Gotta Give in drugimi. Kot scenaristka in producentka pa je sodelovala pri filmih Private Benjamin, Irreconcilable Differences, Father of the Bried 1 in 2 in številnih drugih.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA