Grda resnica

Režija: Robert Luketic
Igrajo: Katherine Heigl, Gerard Butler, Bree Turner, Eric Winter, Nick Searcy...
Žanr: romantična komedija
Dolžina: 1h 36min / 96min

Resna televizijska producentka Abby že dolgo čaka na pravo ljubezen, saj so njene ideje o popolnem moškem vse prej kot lahko uresničljive. Še najmanj njenim sanjam o princu na belem konju ustreza novi televizijski voditelj - nesramni in provokativni Mike, ki je pravi umetnik v prikazovanju grde resnice o pravi naravi ljubezenskih odnosov. Ker pa se nasprotja privlačijo, se Abby in Mike kmalu znajdeta v popolnem čustvenem vrtincu.

Resnica o moških in ženskah: komična perspektiva

"V bitki med spoloma ne bo zmagal nihče. 
S sovražnikom se vse prevečkrat pobratimo."
--državni sekretar Henry Kissinger

Že stoletja si veliki misleci razbijajo glave z velikim prepadom, ki obstaja med moškim pogledom na svet in ženskim pogledom na svet, in se sprašujejo, ali se lahko kdaj zares povežemo. Za Mika Chadwayja, nekdanji fenomen kabelske televizije in novega dopisnika jutranje televizije Sacramenta, je odgovor nadvse preprost: ne bodite vendar trapasti. Moški in ženske najdejo stik, a v glavnem med rjuhami. Ženske naj končno že spoznajo, da so moški prvinska, mesena, preprosta bitja, ki hrepenijo po konstantnem vzburjenju.

Zaradi Mikovega drznega pogleda na stvari gledanost skokovito naraste, vendar ta tudi dvigne temperaturo producentki oddaje Abby Richter, ki ima povsem drugačen pogled. V Abbyjinem svetu je resnična ljubezen vse, kar šteje, trik je samo najti moškega, ki pozna svoje srce. Z Mikom si je pripravljena skočiti v lase in mu dokazati, da tak romantičen vitez v bleščečem oklepu zares obstaja v resničnem svetu.

Kaj pa, če je prava resnica v združitvi tekmovalnih pogledov Mika in Abby? To vprašanje z igrivo provokativnostjo in z neprijetnimi rezultati zastavlja komedija Grda resnica.

Luketic pravi: "Mislim, da vsi počasi spoznavamo, da imamo moški in ženske različno "napeljavo". Osvobajajoče se je s tem igrati v filmu, ki je odkrit in neposreden. a hkrati nezaslišano prezirljiv glede tega, kaj nas dela različne in kaj nas združuje. Drži, da smo enakopravni, a grda resnica je, da so stvari, ki jih moški potrebujejo, in stvari, ki jih potrebujejo ženske. Včasih si zaradi tega skočijo v lase, pa vendar… prav zaradi te razlike je ljubezen tako vznemirljiva in čudovita. Ta film mi je všeč, saj ponuja možnost, da se umirjeni smejemo tem stvarem. Kajti ko odstranite vse mite ter vso postavljanje, ki ga moški in ženske jemljejo tako resno, se oba spola kljub vsemu kar naprej zaljubljata."

O igralcih

Katherine Heigl (Abby / izvršna producentka) je lani posnela komediji Vedno priča, nikoli nevesta ter Napumpana in za vlogo v Talentih v belem dobila nagrado emmy.

Med njenimi filmi so Oblegani 2, Moj oče, junak, The Ringer, Valentine, King of the Hill, Stand-Ins, That Night. Na televiziji je nastopila še v Roswellu, Love Comes Softly, Evil Never Dies ter Love’s Enduring Promise.

Gerard Butler (Mike Chadway) je posnel filme P. S. Ljubim te, Fantom iz opera, Časovna past, Lara Croft: zibelka življenja, Vladavina ognja, 300, Gamer, RocknRolla, Nim’s Island, Dear Frankie, Beowulf & Grendel, The Game of Their Lives, Her Majesty, Mrs. Brown, Fast Food, One More Kiss, Harrison’s Flowers, The Cherry Orchard.

Eric Winter (Colin) je posnel film Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay.

Na televiziji nastopil v nadaljevankah Bratje in sestre, Na kraju zločina, Moonlight, Days of Our Lives, Viva Laughlin, Just Legal, Pepper Dennis, Wildfire, Love Inc.

O režiserju

Robert Luketic je režiral filme Blondinka s Harvarda, 21, Tašča, da te kap, Win a Date with Tad Hamilton!.   

Trenutno pripravlja fim Five Killers z Ashtonom Kutcherjem in Katherine Heigl.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA