G-Force

Režija: Hoyt Yeatman
Igrajo: Bill Nighy, Will Arnett, Zach Galifianakis, Kelli Garner, Tyler Patrick Jones...
Žanr: animirano-igrana pustolovščina
Dolžina: 1h 29min / 89min

Trije drzni morski prašički, pametni krtek in zvedava muha so člani skrivnega vojaškega programa, ki jih je spremenil v najboljše agente za boj proti kriminalu. Toda preden se lahko spopadejo z zlobnim milijarderjem, ki skuša zavladati svetu, se znajdejo v nemilosti oblasti in pristanejo v trgovini z domačimi živalmi, kjer boj za preživetje dobi nadvse zverinsko podobo.

O produkciji

Producent Jerry Bruckheimer se je v vode 3D-filmov podal z avanturistično komedijo G-Force, zgodbo o skrivnem državnem programu, v katerem živali urijo za vohunske naloge. Morski prašički, oboroženi z vrhunsko tehnologijo, spoznajo, da je usoda sveta v njihovih tačkah. Darwin (glas Sam Rockwell) je vodja, Bum (glas Tracy Morgan) je strokovnjak za orožje in ljubitelj vsega ekstremnega, Juarezova (glas Penélope Cruz) obvlada borilne veščine, muha Brenčač skrbi za pogled z zraka, krt Pikec (glas Nicolas Cage) pa je strokovnjak za računalništvo. Med reševanjem sveta spoznajo Puhka (glas Jon Favreau) in posesivnega hrčka Mikija (glas Steve Buscemi).

Film je režiral z oskarjem nagrajeni mojster za zvočne učinke Hoyt H. Yeatman Jr., ki je uspešno združil živo akcijo in računalniško ustvarjene like. Zlobnega industrialca Leonarda Sabra je odigral BILL NIGHTY, posebnega agenta Kipa Killiana WILL ARNETT, ustanovitelja in očeta nenavadne vohunske enote Zach Galifianakis, njegovo pomočnico in veterinarko pa Kelli Garner.

Izvršni producenti so Mike Stenson, Chad Oman, Duncan Henderson in David P.I. James. Scenarij sta napisala zakonca Wibberleys, zgodbo zanj pa je prispeval Hoyt H.Yeatman Jr. Pat Sandston, Ted Elliott, Terry Rossio in Ryota Kashiba so izvršni producenti.

Glasovi

Sam Rockwell (agent Darwin) je znan po dinamičnih nastopih v številnih neodvisnih filmih. Videli smo ga v Dobrodošli v Colinwood, Jesse James in strahopetni Robert Ford, Štoparski vodnik po galaksiji, blestel pa je v Mametovem Ropu z Genom Hackmanom in Rebecco Pidgeon v glavnih vlogah ter Izpovedih nevarnega uma Georgea Clooneyja.

Rockwell je igral v Charliejevih angelčkih in prejel pohvale kritikov za vlogo Divjega Billa v Zeleni milji Frenka Darabonta. Nastopil je tudi v uspešnici Galaktična pustolovščina. Za vlogo v filmu Skrivni prijatelj Johna Duigana je prejel nagrado za najboljšega igralca na filmskih festivalih v Montrealu in Barceloni. Pohvale kritikov je prejel tudi za vlogi v filmih Safe Men in Jerry in Tom.

Sam Rockwell je med drugim igral v Zvezdnikih Woodyja Allena, Snu kresne noči Michaela Hoffmana, Box of Moonlight Toma DiCilla, Drunks Petra Cohena in mnogih drugih. Debitiral je v filmu Clown House Francisa Forda Coppole, ko je še hodil na šolo High School of the Performing Arts.

Penélope Cruz (agentka Juarezova) je znana predvsem po sodelovanju s španskim režiserjem Pedrom Almodóvarjem. Igrala je v mnogih njegovih filmih (Meseno poželenje, Vse o moji materi, Vrni se, Strti objemi). Vloga v Vrni se ji je prinesla nominacijo za oskarja, a tako težko pričakovani kipec je dobila za stransko vlogo v komediji Ljubezen v Barceloni Woodyja Allena.

V svoji bogati filmski karieri je zaigrala v filmih najpomembnejših španskih režiserjev: Bigasa Lune v Pršut, pršut in Volaverunt, Fernanda Truebe v Lepih časih in Dekle tvojih sanj (nagrada goya za najboljšo igralko), Alejandra Amenábarja v Odpri oči ter Agustína Díaza Yanesa v Zmedi v nebesih.

Dosegla je tudi izreden mednarodni uspeh, in sicer s filmi Hi-lo ranč (Stephen Frears), Vsi ti lepi konji (Billy Bob Thornton), Snif (Jonathan Demme), Corellijeva mandolina (John Madden) in Vanilla Sky (Cameron Crowe).

Tracy Morgan (agent Bum) igra divjo in nepredvidljivo filmsko zvezdo v večkrat nagrajeni nanizanki 30 Rock.

Kariero je začel kot stand-up komik, nadaljeval pa jo je v Saturday Night Live, kjer je nastopal sedem sezon. Pozneje je ustvaril svojo oddajo The Tracy Morgan Show.

Videli smo ga v filmih Zaporniško dvorišče, Lopov z otroškim obrazom, Jay in Tihi Bob vračata udarec, Črni predsednik, Prva nedelja in Superhero Movie.

Steve Buscemi (hrček Miki) se je rodil v Brooklynu v New Yorku. Igra ga je začela zanimati že v zadnjem letniku gimnazije, prvo vlogo pa je dobil leta 1986 v Poslovilnih pogledih. Ostalo je zgodovina.

Buscemijevo sodelovanje z najpomembnejšimi režiserji našega časa (Quentin Tarantino, Jerry Bruckheimer, brata Coen...) je zaznamovalo njegovo kariero. Zaslovel je z vlogo v Jarmuschovem Skrivnostnem vlaku, sledile pa so mu mojstrovine, kot na primer: Newyorške zgodbe Martina Scorseseja in Millerjevo križišče bratov Coen. Joel in Ethan Coen sta Buscemija angažirala v večini svojih filmov (Barton Fink, z oskarjem nagrajeni Fargo, Veliki Lebowski).

Ker je njegova filmografija zelo obsežna, naj naštejemo le nekaj najpomembnejših filmov: Letalo prekletih, Armageddon, Pobeg iz Los Angelesa, Desperado, Ne zaljubi se, ko si že mrtev, Stekli psi, Hulahop, Šund, Kansas City, Blondinka, Zakon ječe, Zbegani.

Občudovali smo ga tudi v Sopranovih.

Režiser

Hoyt H. Yeatman Jr. (Režiser/Zgodba) je sodeloval pri ustvarjanju zvočnih učinkov pri več kot stotih celovečernih filmih. Bil je tudi eden od ustanoviteljev Dream Quest Images.

Za svoje delo je bil večkrat nagrajen. Oskarja je prejel leta 1989 za film Brezno. S producentom Jerryjem Bruckheimerjem sta združila moči pri Kenguruju Jacku, Mogočnem Joeju Youngu, Alcatrazu, Škrtlatni plimi in Armagedonu.

G-Force je Yeatmanov režiserski prvenec.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA