Borba

Režija: Dito Montiel
Igrajo: Channing Tatum, Terrence Howard, Zulay Henao, Michael Rivera, Flaco Navaja...
Žanr: športna drama
Dolžina: 1h 45min / 105min

Mladenič Shawn nima pretirano obetavne prihodnosti, toda ob vsakdanjem iskanju zaslužka na ulicah New Yorka sreča premetenega prekupčevalca Harveya. Ta mu predstavi kruti svet nezakonitih boksarskih dvobojev, ki omogočajo veliko bogastvo in slavo, a so hkrati tudi smrtno nevarni. Kljub številnim zmagam se Shawn znajde v dilemi, do kolikšne mere lahko zaupa Harveyu, dodatne čustvene pretrese pa mu povzroča simpatična Zulay, ki prav tako še ni razkrila pravih namenov in čustev.

O produkciji

Potem, ko je ustvaril film The Fast and the Furious, je želel producent Kevin Misher še naprej raziskovati ulično podzemlje. Z režiserjem Ditom Montielom sta začela razvijati scenarij o ekstremnih športih v mestu. Na predlog Channinga Tatuma je Montiel razvil zgodbo o uličnih borbah. Tatum je začel trenirati različne vrste borilnih veščin pet tednov pred začetkom snemanja, kar mu je pomagalo, saj se v borbah spopada z borci, ki se tudi poklicno ukvarjajo z borilnimi športi. Spopadi so ekipo popeljali po vsem New Yorku, od ruske skupnosti v Brighton Beachu do terase nebotičnika na Wall Streetu. Snemanje je bilo zanimivo in naporno, vsi pa so zadovoljni z rezultatom.

O igralcih

Channing Tatum (Shawn MacAthur)
Mladi igralec je že s prvimi filmi opozoril nase tako kritike kot gledalce. Videli smo ga v neodvisnem filmu A Guide to Recognizing Your Saints ter v She’s the Man, Step Up, Stop-Loss, Coach Carter, Havoc in Supercross, kmalu pa lahko v kinih pričakujemo še nekaj njegovih filmov.

Terrence Howard (Harvey Boarden)
Za oskarja nominirani igralec je na hollywoodsko sceno eksplodiral leta 2005 po vrsti močnih nastopov v filmih in na TV. Videli smo ga v Hustle & Flow, Crash, Mr. Holland’s Opus, Dead Presidents, The Best Man, Hart’s War, Four Brothers, Iron Man in številnih drugih, prav tako pa nastopa tudi v gledališču.

Luis Guzman (Martinez)
Nekdanji socialni delavec je postal znan glavni in karakterni igralec in je nastopil v več kot 60 filmih. Med drugim smo ga videli v Snake Eyes, Carlito’s Way, Traffic, Mr. Wonderful, Black Rain, War, Yes Man, He’s Just Not That Into You in številnih drugih.

Zulay Henao (Zulay)
Mlada Kolumbijka je zvezda v vzponu, kot pravijo poznavalci. Začela je v neodvisnem filmu Saturday Morning, in nadaljevala z delom na televiziji. Videli smo jo v filmih Doorman, Grizzly Park, Illegal Tender, Feel the Noise in drugih.

O ustvarjalcih

Dito Montiel
režija/scenarij
Javnost je nase opozoril januarja 2006, ko je njegov prvi film, A Guide to Recognizing Your Saints, postal uspešnica na filmskem festivalu Sundance, in bil tam tudi nagrajen. Med drugim je Montiel tudi uspešen in objavljan romanopisec, v pripravi pa ima že nekaj novih scenarijev.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA