Počitnice za odrasle

Režija: Peter Billingsley
Igrajo: Vince Vaughn, Jason Bateman, Faizon Love, Jon Favreau, Malin Akerman...
Žanr: komedija
Dolžina: 1h 47min / 107min

Štirje pari se odpravijo v tropsko letovišče, namenjeno zakonskim terapijam. Na žalost se prijatelji ne zavedajo, da počitniški raj ni namenjen zgolj zabavi, temveč se za privlačno kuliso skrivajo zahtevni programi skupinskih vadb, psiholoških pogovorov in testov samospoznavanja. Postopoma se razkrijejo številne zamolčane skrivnosti, skrite želje in dolgoletna nezadovoljstva, kar vsem vpletenim povzroči številne zabavne zadrege.

Zgodba

Štirje pari se znajdejo v tropskem raju, ker želijo trije pomagati prijateljema, ki po osmih skupnih letih razmišljata o ločitvi, vendar želita še zadnjič poskusiti rešiti zakon. Najdeta finančno ugodno rešitev za potovanje v tropsko svetovalnico za pare, ki si jo po skupinski ceni lahko privoščijo. A namesto, da bi preostali trije pari lahko uživali v vsem, kar tropski raj ponuja, hitro ugotovijo, da se udeležba vseh parov pri terapiji obvezna, sicer jih bodo poslali domov. In tako se začne smešno in prisrčno odkrivanje težav, s katerimi se srečujejo vsi pari.

O produkciji

Snemanje je potekalo na otoku Bora Bora v Francoski Polineziji, ki je sicer ponujal osupljivo pokrajino, a je pomenil tudi velik logističen izziv, saj so morali vso opremo pripeljati na otok, na katerega filmske ekipe redko zaidejo. Na snemalna mesta so se prevažali z barkami in vsak dan vlačili s seboj vso opremo, saj na otoku pravzaprav ni omembe vrednih cest in prevoznih sredstev. Z Bora Bore so se vrnili v atelje v Los Angeles, kjer so postavili še razkošnejšo razičico tropskega raja.

O igralcih

Vince Vaughn (Dave/scenarist/producent)
V Chicagu rojeni igralec je nase opozoril z neodvisnim filmom Swingers, videli pa smo ga tudi v filmih Four Christmases, Into the Wild, The Break-Up, Wedding Crashers, Starsky & Hutch, Be Cool, Mr. and Mrs. Smith, The Lost World: Jurassic Park in drugih.

Jason Bateman (Jason)
Nase je opozoril v komični TV seriji Arrested Development. Za vlogo v njej je dobil tudi zlati globus. Videli pa smo ga v filmih State of Play, Smokin’ Aces, Hancock, Juno, The Kingdom, The Ex in drugih.

Malin Akerman (Ronnie)
Na Švedskem rojena igralka je kariero začela v neodvisnih filmih in na malih ekranih. Med drugim je nastopila v filmih Harold & Kumar Go to White Castle, The Heartbreak Kid, Watchmen in drugih.

Peter Billingsley, režija
Po uspešni karieri otroškega igralca je postal producent in produciral filme kot The Break-Up, Made, Zathura: A Space Adventure. Couples Retreat je njegov režiserski prvenec.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA