Valentinovo

Režija: Garry Marshall
Igrajo: Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane...
Žanr: romantična komična drama
Dolžina: 2h 4min / 124min

Režiser zabavnih romanc Čedno dekle in Princeskin dnevnik sledi ljubezenskim prigodam desetih ljudi, ki v kaotičnem Los Angelesu vsak na svoj način doživljajo praznik vseh zaljubljencev - valentinovo. Neizpolnjena romantična hrepenenja v nekaterih prebudijo nepričakovana ljubezenska priznanja, med tem ko v drugih vsiljivi in vedno manj doživeti praznik vzbudi nerazložljiv odpor. A vse romantične zgodbe in usode se na tragičen ali vesel način prepletejo v veliko skrivnost ljubezni.

Sinopsis

Film z zvezdniško igralsko zasedbo Valentinovo sledi ljubezenskim prigodam desetih ljudi, ki v kaotičnem Los Angelesu vsak na svoj način doživljajo praznik zaljubljencev. Tako tisti v parih kot samski se morajo v enem samem dnevu soočiti z različnimi srčnimi vzponi in padci, ki jih prinašajo iskanje, ohranjanje in zaključevanje romantičnih razmerij.

V filmu veterana Garryja Marshalla igrajo Jessica Alba (Fantastični štirje), oskarjevka Kathy Bates (Misery), Jessica Biel (Gasilca pred oltarjem), Bradley Cooper (Prekrokana noč), Eric Dane (televizijska nadaljevanka Talenti v belem), Patrick Dempsey (Začarana), Hector Elizondo (Princeskin dnevnik), oskarjevec Jamie Foxx (Ray), Jennifer Garner (Juno), Topher Grace (Spider-Man 3), nominiranka za oskarja Anne Hathaway (Rachel se poroči), Ashton Kutcher (Dokler naju jackpot ne loči), nominiranka za oskarja Queen Latifah (Chicago), Taylor Lautner (saga Somrak: Mlada Luna), George Lopez (Čivava z Beverly Hillsa), oskarjevka Shirley MacLaine (Čas nežnosti), Emma Roberts (Hotel za pse), oskarjevka Julia Roberts (Erin Brockovich) ter nagrajena glasbenica in pevka Taylor Swift v svojem filmskem prvencu.

Marshall je Valentinovo režiral na podlagi scenarija Katherine Fugate in zgodbe Katherine Fugate, Abby Kohn in Marca Silversteina. Film sta producirala Mike Karz in Wayne Rice, Toby Emmerich, Samuel J. Brown, Michael Disco, Diana Pokorny in Josie Rosen pa so bili izvršni producenti. V ekipi za kamero so bili direktor fotografije Charles Minsky, scenograf Albert Brenner, montažer Bruce Green, kostumograf Gary Jones in skladatelj John Debney.

O produkciji

“Valentinovo. Vsako leto pride, pa če ti je všeč ali ne.”

Če ste srečno zaljubljeni, je valentinovo dan srčkov, rož, romantike in čustev. Če pa ste med nesrečno zaljubljenimi, je to le še en dan.

Režiser Garry Marshall, ki je različne plati ljubezni prenesel na platno v številnih romantičnih komedijah, pravi: “Nekateri obožujejo valentinovo, drugi ga skušajo ignorirati. Drugi prazniki so bolj jasni: za božič okrasimo drevesce, si izmenjamo darila in gremo spat. Za silvestrovo pijemo, opolnoči se poljubimo in potočimo nekaj solz. To je preprosto. Valentinovo pa je težko definirati, ker je težko definirati ljubezen. Iz takšne snovi nastajajo dobre zgodbe.”

Valentinovo pogleda na razmerja od prvih zmenkov do dolgoletnih zavezanosti, od zgodnjih simpatij do starih plamenov in od večnih samcev do nesojenih ljubezni. Pripoveduje več povezanih zgodb, pri čemer združi eno največjih zvezdniških igralskih zasedb vseh časov. Ta vključuje tri veterane sodelovanja z Marshallom: Julio Roberts, Anne Hathaway in Hectorja Elizonda, ki so se jim pridružili Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey, Jamie Foxx, Jennifer Garner, Topher Grace, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Taylor Lautner, George Lopez, Shirley MacLaine, Emma Roberts in Taylor Swift.

Fugateova pravi, da je več zgodb vključila, “da bi ljubezen pokazala skozi oči različnih generacij – od prve zagledanosti prek zgodb tridesetletnikov, ki se ukvarjajo bodisi s svojimi razmerji bodisi z njihovo odsotnostjo pa vse do starih zakoncev, ki se ozirajo v preteklost.”

“To je dan, ko je tvoje ljubezensko življenje postavljeno na ogled.
Kjer vedno obstaja možnost za romanco …”

Valentinovo se začne z romantičnim prizorom med Reedom, ki ga igra Ashton Kutcher, in njegovo punco Morley, ki jo igra Jessica Alba. Morley se prebudi, ko ji namerava Reed nadeti diamantni prstan. “Vsekakor je romantik,” pravi Ashton Kutcher, ki je odigral Reeda.

Reed je lastnik cvetličarne in kavarne Siena Bouquet, ki je na dan, posvečen izražanju ljubezni, najbolj na udaru. “Cvetličar ve vse,” pravi Kutcher. “Kdo hodi na zmenke, kdo je bolan, kdo koga vara … Zaradi sporočil, ki jih pošiljamo s cvetjem, ima veliko insajderskih informacij.”

Morleyina privolitev pravzaprav preseneti Reedove prijatelje, tudi Alphonsa, ki je pričakoval, da bo treba Reeda tolažiti, ne pa mu čestitati. Alphonsa, ki je Reedova desna roka v cvetličarni in glas razuma v njegovem zasebnem življenju, igra George Lopez.

Reedova prijateljica Julia, ki jo igra Jennifer Garner, bi se raje osredotočila na novega moškega v svojem življenju: “Že dolgo ni imela fanta in zdaj je končno zaljubljena. Zjutraj se počuti kot najsrečnejši človek na svetu, a v nadaljevanju dneva jo čakajo vzponi in padci.”

Patrick Dempsey, ki igra novo Juliino ljubezen, dr. Harrisona Copelanda, dodaja: “Po mojem je valentinovo pravzaprav zelo neromantičen dan, saj romantike ne moreš izsiliti. Toliko pritiska je, da bi moral biti ta dan nekaj posebnega, da se je praktično nemogoče imeti dobro.”

Eden Juliinih petošolcev je Edison, ki ga igra Bryce Robinson. Desetletniku je resno všeč nekdo iz razreda, zato medtem, ko si njegovi prijatelji izmenjujejo doma izdelane voščilnice, Edison razmišlja o še boljših načinih, da bi naredil vtis na dekle svojih sanj.

Edison živi s starima staršema, ki ju igrata Shirley MacLaine in Hector Elizondo. Estelle in Edgar sta skupaj že več kot 50 let, to valentinovo pa njun zakon postavi na preizkušnjo. MacLaineova pravi: “Vsa razmerja so polna obljub in izdaj in vseh vrst človeške drame.”

Emma Roberts igra najstniško varuško Grace, ki se je odločila, da bosta s fantom Alexom (Carter Jenkins) svojo zvezo nadgradila z izgubo nedolžnosti. “Alex se zelo trudi biti romantičen, a njegovi poskusi padajo v vodo,” nam zaupa Robertsova.

Taylor Swift igra Graceino sošolko in prijateljico Felicio. Njo in njenega fanta Willyja, ki ga igra Taylor Lautner, za televizijsko postajo sprašujejo o pogledih na valentinovo. Producentka novic Susan, ki jo igra Kathy Bates, je na teren poslala športnega novinarja Kelvina.

Jamie Foxx igra Kelvina, ki se nerad loti “plehke” zgodbe: “Njegova šefica hoče, da bi našel kakšno srečno, romantično zgodbo. On pa hoče, da bi ga jemali resno.” Kelvin je na lovu za športno zgodbo dneva: prihodnostjo nogometaša Seana Jacksona, ki ga igra Eric Dane.

Jessica Biel igra Jacksonovo predstavnico za odnose z javnostmi Karo, ki jo v stres spravlja tudi organizacija žura “sovražim valentinovo”. “Če nisi dobil voščilnice, naj bi bila to katastrofa,” se smeji Bielova. “To je neumno, saj je super biti sam in neodvisen.”

Jacksonova agentka Paula, ki jo igra Queen Latifah, niti za valentinovo nima časa za ljubezen: “Ko gre po hodniku, se je ljudje bojijo. Na ta položaj gotovo ni prišla s prijaznostjo.”

Anne Hathaway igra Liz, ki se preživlja z delom na telefonski vroči liniji: “Ker je v finančnih škripcih, gleda na to kot na sredstvo za dosego cilja.” Lizin alternativni vir prihodkov pa ni všeč njenemu novemu fantu Jasonu, ki ga igra Topher Grace.

Julia Roberts je kapitanka Kate, ki štirinajst ur leti na pomemben zmenek. Bradley Cooper pa igra moškega na sosednjem sedežu letala, ki Kate ponudi ramo za spanje.

O igralcih

Jessica Alba (Morley Clarkson) je svetovno znana kot članica skupine naslovnih superjunakov v po Marvelovem stripu posnetih filmih Fantastični štirje.

Pozornost je vzbudila pri 19 letih v Temnem angelu, edinem televizijskem projektu Jamesa Camerona. Dve leti pozneje je odigrala glavno vlogo v studijskem filmu Cukrček.

Igrala je v akcijski pustolovščini Nevarna modrina, provokativnem Mestu greha in svetovni uspešnici Fantastični štirje. Sue Storm je še enkrat odigrala v filmu Fantastični štirje 2: Prihod Srebrnega letalca poleti 2007. Sledile so vloge v psihološkem trilerju Prebujanje, romantični komediji Predzakonske zdrahe, psihološki srhljivki Oko in komediji The Love Guru.

V letu 2010 prihaja kar nekaj Albinih filmov, med drugim Winterbottomov The Killer Inside Me, Rodriguezov Machete ter nadaljevanje filmov Njegovi in Njeni tastari.

Kathy Bates (Susan) je leta 1990 dobila oskarja in zlati globus za vlogo v filmu Misery. Leta 1999 je bila nominirana za oskarja in prejela številne nagrade za vlogo v Pravih barvah. Tretjo nominacijo za oskarja si je prislužila z nagrajenim nastopom v filmu Gospod Schmidt. Nagrade je požela tudi za vlogo v Ocvrtih zelenih paradižnikih, nastopila pa je tudi v Titaniku.

Pred kratkim smo jo videli v Hancockovi uspešnici The Blind Side, Frearsovi zgodovinski drami Cheri, neodvisni drami Personal Effects, Mendesovi hvaljeni Krožni cesti in filmu Dan, ko bo obstala Zemlja. Med njenimi prihajajočimi filmi sta Earthbound in Wedlocked.

Na njenem seznamu so tudi filmi P.S. Ljubim te, Fred Božiček, Čez 30 in še pri tastarih, Mala črna knjižica, Kačji pastir, Dolores Claiborne, Sence in megla, Dick Tracy, Straight Time in Taking Off. V animiranih filmih Čebelji film, Čudežna mreža in Zlati kompas je posodila glas.

Jessica Biel (Kara Monahan) bo letos na velikih platnih večkrat, med drugim v težko pričakovanem akcijskem filmu The A-Team z Liamom Neesonom in Bradleyem Cooperjem.

Igralko so kritiki hvalili prevsem zaradi vloge v trilerju Iluzionist, kjer je nastopila ob Edwardu Nortonu in Paulu Giamattiju. Je tudi prejemnica številnih nagrad na filmskih festivalih.

Ped kratkim je nastopila v neodvisnem filmu Easy Virtue, ki je bil premierno prikazan na festivalu v Torontu leta 2008. Igrala je tudi v blagajniški uspešnici Gasilca pred oltarjem, ob Adamu Sandlerju in Kevinu Jamesu, v animiranem filmu Planet 51 pa je posodila glas.

Na igralkinem seznamu so tudi Slutnja z Nicolasom Cageom, Domovina junakov s Samuelom L. Jacksonom, Elizabethtown, Nevidni bojevnik, Blade: Trojica z Wesleyem Snipesom, Teksaški pokol z motorko, Poletni ulov in Ulee’s Gold s Petrom Fondo.

Bradley Cooper (Holden) je nastopil v z zlatim globusom nagrajeni Prekrokani noči, komediji z zvezdniško zasedbo Mu pač ni do tebe, Hughesovem delu antologijskega filma New York, ljubim te in komediji All About Steve s Sandro Bullock. Kmalu ga bomo videli v akcijskem filmu The A-Team z Liamom Neesonom in Jessico Biel ter trilerju Dark Fields.

Na Cooperjevem seznamu so še komedija Reci da z Jimom Carreyem, romantična komedija Čez 30 in še pri tastarih z Matthewom McConaugheyem in Sarah Jessico Parker ter komedija Lovci na družice z Vincem Vaughnom in Owenom Wilsonom.

Eric Dane (Sean Jackson) igra v priljubljeni nadaljevanki Talenti v belem. Na velikem platnu smo ga pred kratkim videli v filmu Marley in jaz z Jennifer Aniston in Owenom Wilsonom.

Kmalu ga bomo videli v filmu Burlesque s Stanleyem Tuccijem, Cher in Christino Aguilero, na njegovem seznamu pa so še Počitnice groze 2, Možje X: Zadni spopad, srhljivka Krvava požrtija, komedija Sol Goode in vojna drama The Basket, v kateri je debitiral.

Patrick Dempsey (dr. Harrison Copeland) je igral v romantičnih komedijah Začarana z Amy Adams in Kako ugrabiti nevesto z Michelle Monaghan. Vloga v nadvse priljubljeni nadaljevanki Talenti v belem mu je prinesla številne nagrade in dve nominaciji za zlati globus.

Med njegovimi filmi so tudi Besede svobode, Melanie se poroči, Krik 3, The Treat, Hugo Pool, Izbruh, With Honors, Mobsters, Run, Coupe de Ville, Srečna skupaj, Some Girls, In the Mood in Katoliški mulci. Zaslovel je v osemdesetih s filmi kot Can’t Buy Me Love in Loverboy.

Hector Elizondo (Edgar) je bil nominiran za zlati globus za vlogo v uspešnici Garryja Marshalla Čedno dekle. Nastopil je v vseh Marshallovih filmih, od Young Doctors in Love do The Flamingo Kid, Nothing in Common, Pobegla nevesta, Princeskin dnevnik in Princeskin dnevnik 2: Kraljevska poroka. Med igralčevimi drugimi filmi so Ljubezen v času kolere, Juhica za dušo, Necessary Roughness, Ameriški žigolo in Ugrabitev metroja Pelham 123.

Jamie Foxx (Kelvin Moore) je dobil oskarja za vlogo Raya Charlesa v filmu Ray. Nominiran je bil tudi za številne druge nagrade, zlasti za vlogi v trilerju Stranski učinki in v televizijskem filmu Redemption. Je prvi afroameriški igralec, ki je bil istega leta nominiran za dva oskarja in drugi človek v zgodovini, ki je bil istega leta nominiran za dva oskarja za igro.

Igral je tudi v filmih The Soloist, Kraljestvo, Sanjske punce, Za vsako ceno z Alom Pacinom, Ali z Willom Smithom, Miami Vice s Colinom Farrellom in drami Marinec Sama Mendesa, kot izvršni producent pa je sodeloval pri filmu Life Support. Kariero je začel v humoristični nadaljevanki In Living Color, uspešen pa je tudi v glasbeni industriji.

Jennifer Garner (Julia Fitzpatrick) je dobila zlati globus, nagrado Screen Actors Guilda in dve nagradi People’s Choice za sodelovanje pri petih sezonah nadaljevanke Alias. Kasneje je bila po zaslugi upodobitve dvojne agentke Sydney Bristow še trikrat nominirana za zlati globus, štirikrat za emmyja in še enkrat za nagrado Screen Actors Guilda.

Pred kratkim je igrala v komediji The Invention of Lying, romantični komediji Vse moje bivše in nagrajenem neodvisnem filmu Juno. Med njenimi filmi so še Kraljestvo, Ujemi in spusti, Od deklice do bejbe, Daredevil, Elektra, Pearl Harbor in Stari, kje je moj avto?

Topher Grace (Jason) je na velika platna prestopil s televizijskih ekranov, kjer je bil zvezdnik osmih sezon Foxove uspešne komične nadaljevanke Ta nora sedemdeseta.

Pred kratkim je nastopil v Spider-Manu 3. Leta 2004 je z Dennisom Quaidom in Scarlett Johansson nastopil v komediji V dobri družbi ter ob Lauri Linney v romantični komediji P.S. Za prispevek k filmoma mu je National Board of Review podelil Breakthrough Performance Award.

Grace je debitiral v Soderberghovi z oskarjem nagrajeni zvezdniški drami Preprodajalci. Kmalu ga bomo videli v trilerju Roberta Rodrigueza Predators z Adrienom Brodyjem.

Anne Hathaway (Liz) je bila leta 2008 nominirana za oskarja za glavno vlogo v drami Rachel se poroči, ki ji je prinesla tudi zlati globus in več drugih nagrad.

Letos jo bomo videli v domišljijski pustolovščini Tima Burtona Alica v Čudežni deželi z Johnnyjem Deppom ter drami Edwarda Zwicka Love and Other Drugs z Jakeom Gyllenhaalom.

Hathawayeva je na velikem platnu debitirala v uspešnici Garryja Marshalla Princeskin dnevnik. Vlogo je ponovila v filmu Princeskin dnevnik 2: Kraljevska poroka. Hvalili so njene nastope v filmih Ujemite Smarta, Ljubljena Jane, kjer je igrala Jane Austen, Hudičevka v Pradi z Meryl Streep in Gora Brokeback z Jakeom Gyllenhaalom in Heathom Ledgerjem.

Med igralkinimi ostalimi filmi so tudi komedija Vojna med nevestama s Kate Hudson, drama Rodriga Garcie Potniki, neodvisna drama Havoc, animirani celovečerec Kdo je podtaknil Rdeči kapici?, Uročena Ella, Nicholas Nickleby in The Other Side of Heaven.

Ashton Kutcher (Reed Bennett) je igralec, producent ter soustanovitelj družbeno osveščenega filmskega, televizijskega in digitalnega studia Katalyst, ki je med drugim proizvedel filme Učinek metulja, Ugani, kdo pride na večerjo, Spread in Killers.

Kutcher je vzbudil pozornost kot Michael Kelso v komični nadaljevanki Ta nora sedemdeseta, ki so jo predvajali osem sezon. Od takrat je igral v številnih blagajniških uspešnicah, med drugim v filmih Dokler naju jackpot ne loči s Cameron Diaz, Varuh s Kevinom Costnerjem in Stari, kje je moj avto? Igra tudi v prihajajoči akcijski komediji Killers.

Queen Latifah (Paula Thomas) je bila nominirana za oskarja in več drugih nagrad za vlogo v muzikalu Roba Marshalla Chicago. Leta 2007 je bila del nagrajene igralske zasedbe muzikala Lak za lase, nastop v HBO-jevem filmu Life Support pa ji je prinesel zlati globus.

Kmalu jo bomo videli v filmu Just Wright, na njenem seznamu pa so še Skrivno življenje čebel, Nore na denar, Bolj čudno kot fikcija, Lepotilni salon, Zbiralec kosti in Vročica džungle. V Ledeni dobi 2: Otoplitev in Ledeni dobi 3: Zora dinozavrov je posodila glas mamutinji Eli.

Kot glasbenica je izdala sedem studijskih albumov, vključno z lanskim Persona in za grammyja nominiranima Trav’lin Light in The Dana Owens Album. Njen debitanstski album iz leta 1989 All Hail the Queen je postavil vizualne in kontekstualne standarde za raperke. Leta 1994 je osvojila grammyja in bila kasneje še štirikrat nominirana za solo raperski nastop. Leta 2006 je postala prva hip hop izvajalka, ki je dobila zvezdo na hollywoodskem pločniku slavnih.

Taylor Lautner (Willy) je zahvaljujoč svojim nastopom v sagi Somrak vzhajajoči zvezdnik, ki ga že prištevajo med glavne igralce hollywoodske naslednje generacije.

Leta 2008 je z Robertom Pattinsonom in Kristen Stewart nastopil v Somraku, leta 2009 v Mladi luni, drugem delu franšize, letos pa bo spet igral Jacoba Blacka v tretjem delu sage, Mrk.

George Lopez (Alphonso), priljubljeni igralec in komik, je najbolj znan po pogovorni oddaji Lopez Tonight. Zaslovel je s komičnim šovom George Lopez. Bil je glavni igralec in producent televizijskega filma Gospod vodnica, nastopil pa je tudi v biografskem filmu Fidel.

Na velikem platnu je nedavno igral ob Jackieju Chanu v akcijski komediji The Spy Next Door. Med njegovimi filmi so še Čivava z Beverly Hillsa, Swing Vote, Ko žogice pobesnijo, Morski deček in deklica iz lave 3D, Prave ženske imajo obline ter Kruh in vrtnice Kena Loacha.

Shirley MacLaine (Estelle) je nastopila v več kot 50 filmih ter je ovenčana z oskarjem in še petimi nominacijami, emmyjem in še petimi nominacijami, sedmimi zlatimi globusi, nagrado Cecil B. DeMille za življenjske dosežke in naslovom najbolje prodajane pisateljice. Pred kratkim je bila že osemnajstič nominirana za zlati globus, tokrat za vlogo v TV filmu Coco Chanel.

Leta 1955 je igrala v Hitchcockovem filmu Težave s Harryjem, ki ji je prinesel zlati globus. Za vlogo v Some Came Running je bila nominirana za oskarja in globus. Igrala je ob Audrey Hepburn v filmu The Children’s Hour. Apartma ji je zagotovil globus in drugo  nominacijo za oskarja, Sladka Irma pa še eno nominacijo za globus in že tretjo za oskarja.

Za oskarja je bila nominirana še kot producentka dokumentarca The Other Half of the Sky: A China Memoir in kot igralka v The Turning Point. Oskarja in zlati globus je dobila za vlogo v drami Čas nežnosti, še en zlati globus pa za vlogo v filmu Madame Sousatzka.

Emma Roberts (Grace) je pred kratkim igrala v družinski komediji Hotel za pse z Donom Cheadleom in neodvisnem filmu Lymelife z Alecom Baldwinom, ki je bil premierno prikazan na festivalu v Torontu leta 2008, izbran pa je bil tudi v program festivala Sundance 2009.

Med njenimi prihajajočimi projekti so film Joela Schumacherja Dvanajst, film Dustina Lancea Blacka What’s Wrong with Virginia, triler 4.3.2.1. in drama It’s Kind of a Funny Story.

Robertsova je leta 2007 igrala najstniško detektivko Nancy Drew. Istega leta ji je vloga v filmu Aquamarine prinesla nagradi za mlado igralko. Med njenimi filmi so še The Winning Season s Samom Rockwellom, romantična komedija Divjakinja in kratki film Velika ljubezen. Na velikem platnu je debitirala v vlogi hčerke Johnnyja Deppa in Penelope Cruz v Snifu.

Julia Roberts (Kate Hazeltine) je dobila oskarja in zlati globus za vlogo Erin Brockovich. Igrala je v največjih hollywoodskih uspešnicah in sodelovala z najuglednejšemi režiserji. Njeni filmi so prinesli že več kot 2,5 milijardi dolarjev. Njen naslednji projekt je film Eat, Pray, Love.

Pozornost je prvič vzbudila z vlogo v filmu Mystic Pizza. Jeklene magnolije so ji prinesle prvi zlati globus in prvo nominacijo za oskarja, Marshallova uspešnica Čedno dekle, kjer je igrala ob Richardu Gereu, pa drugi zlati globus in drugo nominacijo za oskarja.

Pred kratkim je bila sedmič nominirana za zlati globus, tokrat za Dvojno igro. Za globus so bile nominirane tudi njene vloge v filmih Moj bivši se poroči, Notting Hill in Wilsonova vojna.

Na igralkinem seznamu so še Oceanovih enajst in dvanajst, Nasmeh Mone Lise, Ameriška ljubljenca, Izpovedi nevarnega uma, Pobegla nevesta, kjer je spet sodelovala z Gereom in režiserjem Garryjem Marshallom, Z roko v roki, Teorija zarote, Ljubim te, pravijo vsi, Čenče, Pelikanovo poročilo, Umreti mlad, Tanka linija smrti in V postelji s sovražnikom.

Taylor Swift (Felicia) v filmu Valentinovo igra prvič. Najbolje prodajana digitalna glasbenica v zgodovini se pojavlja na vrhovih lestvic country in pop glasbe. Pri rosnih štirinajstih je podpisala pogodbo z družbo Sony/ATV in leta 2006 izdala svoj debitantski album Taylor Swift. Njen petkrat platinasti drugi album Fearless je bil najbolje prodajani album kateregakoli glasbenega žanra v letih 2008 in 2009 ter se s 13 milljioni prodanih izvodov uvršča med albume, ki so se najdlje obdržali na lestvicah. Leta 2008 je bila nominirana za grammyja za najboljšo novo izvajalko, v letu 2010 pa je nominirana za kar osem grammyjev.

Swiftova se pojavlja tudi na televiziji, kot gostja v nadaljevankah in pogovornih oddajah, revija People pa jo je uvrstila na lestvico 100 najlepših ljudi za leti 2008 in 2009.

O ostalih ustvarjalcih filma

Garry Marshall (režiser) je eden najbolj cenjenih hollywoodskih piscev, producentov in režiserjev za televizijo, film in gledališče. Pomagal je lansirati kariere številnih filmskih zvezdnikov, med drugim tudi igralk v filmu Valentinovo Julie Roberts in Anne Hathaway.

Režiral je številne uspešnice, med drugim klasično romantično komedijo Čedno dekle, v kateri sta blestela Julia Roberts in Richard Gere. Med njegovimi filmi so še The Flamingo Kid z Mattom Dillonom, Nothing in Common s Tomom Hanksom in Jackie Gleason, Overboard z Goldie Hawn in Kurtom Russellom, Beaches z Bette Midler in Barbaro Hershey, Frankie in Johnny z Michelle Pfeiffer in Alom Pacinom, Tista druga sestra z Diane Keaton, Pobegla nevesta spet z Gereom in Robertsovo, Princeskin dnevnik in Princeskin dnevnik 2: Kraljevska poroka, oba z Julie Andrews in Anne Hathaway, ter Helenca na preizkušnji s Kate Hudson.

Mike Karz (producent) je uspešen filmski in televizijski producent. Sodeloval je pri prihajajoči akcijski komediji Killers z Ashtonom Kutcherjem in Katherine Heigl. Z Garryjem Marshallom bo ponovno sodeloval pri prihajajoči družinski komediji Blended. Pripravlja še projekte Honeymoon with Harry po scenariju oskarjevca Paula Haggisa, Say Uncle in Fratboy.

Med Karzovimi zgodnjejšimi projekti so Sorority Row, Predzakonske zdrahe z Daneom Cookom in Jessico Alba, Predsednikova hči, Najbolj iskani iz Malibuja in Max ga seka.

Wayne Rice (producent) dela kot scenarist in producent studijskih in neodvisnih filmov. Med drugim je sodeloval pri komediji Stari, kje je moj avto?, ki je lansirala karieri Ashtona Kutcherja in Seanna Williama Scotta, komediji Lost & Found in filmu Lov za svobodo.

Napisal in produciral je neodvisni film Samo ti s Helen Hunt in Andrewom McCarthyjem, sodeloval pa je tudi pri hvaljenem filmu Suicide Kings s Christopherjem Walkenom in Dennisom Learyjem. Produciral je tudi film The Runner z Johnom Goodmanom in Courtney Cox.

Katherine Fugate (scenaristka) je ustvarila uspešno televizijsko nadaljevanko Vojaške žene o ženskah, ki z družinami živijo v delujoči vojaški bazi. Napisala je scenarija za filma Princ in jaz z Julio Stiles, ki ga je režirala Martha Coolidge, in Carolina s Shirley MacLaine.

Abby Kohn in Marc Silverstein (zgodba) sta pred kratkim sodelovala pri romantični komediji z zvezdniško zasedbo Mu pač ni do tebe.

Kmalu po projekciji njunega študentskega filma sta prodala scenarij za komedijo Prvi poljub, ki so jo le nekaj mesecev zatem posneli z Drew Barrymore. Po tem uspehu sta začela pisati za studie Warner Bros., DreamWorks, Disney, Spyglass in UA.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA