Alvin in veverički 2

Režija: Betty Thomas
Igrajo: Zachary Levi, David Cross, Jason Lee, Justin Long, Matthew Gray Gubler...
Žanr: družinska komična pustolovščina
Dolžina: 1h 28min / 88min

Navihane veverice Alvin, Simon in Theodore uživajo v svetovni slavi svojih pevskih dosežkov, toda njihov skrbnik David se odloči, da ne smejo zanemariti izobrazbe. Pošlje jih v šolo, kjer se morajo soočiti s številnimi nepričakovanimi izzivi, dodatne preglavice in prva ljubezenska čustva pa jim povzroči trio prebrisanih in pevsko zelo nadarjenih veveričjih spogledljivk. Zabave in smeha polni glasbeni dvoboj se lahko prične!
  Slovenski glasovi:
Alvin Klemen Slakonja
Simon Predrag Lalič
Theodore Jure Godler
Brittany Tanja Ribič
Jeanette Romana Šalehar
Eleanor Alenka Tetičkovič
Dave Jernej Kuntner
Ian Jure Mastnak
Toby Domen Valič
Dr. Rubin Ana Hribar
Julie Mojca Partljič
Teta Jackie Marinka Štern
Ryan Rok Kuntner
Studio Studio Ritem
Prevod Vesna Žagar
Režija Jernej Kuntner

Toby vzame zadeve v svoje roke

Zaradi Alvinovih odrskih norčij Dave pristane v bolniški postelji v Parizu. Med okrevanjem skrb za veveričke prevzame njegov bratranec Toby. Toby je še večji čudak in večja neroda kot Dave; Toby je obseden z igranjem videoigric in o starševstvu nima pojma. Alvin, Simon in Theodore, ki hitro zaidejo v težave, mu stvari ne olajšujejo.

Alvin

Alvin še naprej čisto preveč uživa kot vodja skupine. Zaradi njegovih norčij na dobrodelnem koncertu Dave Seville pristane v bolnišnici. Alvina in njegova brata Dave spravi v slabo voljo, saj jim ukaže, da morajo začasno pop slavi obrniti hrbet in se vpisati v šolo. Mali veveriček postane Veliki mož dijaškega naselja, ko se spoprijatelji s športniki in postane član nogometne ekipe. Alvinova priljubljenost na šoli ni pogodu Simonu in Theodorju, še posebej, ker ju Alvin pusti na cedilu na velikem pevskem spopadu z The Chipettes.

Simon

Čeprav je najpametnejši izmed sijajne trojice, mu prihod v šolo povzroča težave. Ko mu dodelijo namišljeno čast in postane reditelj za steljo, se Simon z veseljem spopade z izzivom, vendar pride navzkriž s športniki, ki ga osramotijo pred Alvinom. Se bratje lahko pobotajo, preden bo prepozno?

Theodore

Znan je kot “ta ljubki,” saj rad pomaga, je prijeten, občutljiv, lahkoveren, zaupljiv in naiven. Na kratko, je vse, kar Alvin ni. Theodore zelo pogreša Dava. Njegovi obupani poskusi, da bi se spoprijateljil s Tobyjem, ki se v Davovi odsotnosti trudi skrbeti za veveričke, so v najboljšem primeru komični. Ko Theodore pobegne od doma, nepričakovano sproži najboljše v svojih bratih in v Tobyju.

Spoznajte samičke

Tri samičke veveričke z imeni Jeanette, Brittany in Eleanor so debitirale v letu 1983 v animirani seriji Alvin in veverički, pod vodstvom (in z glasom) Janice Karman. To je bila priložnost da sta Karman in Bagdasarian lahko naredila nekaj “dekliških” pesmi. Po drugi strani pa so ljudje odlično sprejeli skupno dinamiko veveričk.

Jeanette

Je pametna, a raztresena očalarka. Rada poje, pa naj jo to pripelje do slave ali ne. Je popolna ljubezenska zveza za Simona – če bodo The Chipettes uspele ubežati spletkarskim krempljem novega menedžerja Iana Hawka in če bodo uspele preseči glasbeno rivalstvo z Alvinom in veveričkama.

Eleanor

Debelušna in prijazna, rada živi na veliki nogi. V slabo voljo je ne spravi niti zahteva menedžerja Iana Hawka, da se morajo majcene Chipette nekako povečati ali se vsaj tako obnašati. Zelo si želi, da bi The Chipettes zaslovele, vendar nepričakovani zapleti lahko preprečijo njihov vzpon h glasbeni slavi.

Brittany

Je glavna pevka in ambiciozna vodja The Chipettes. Je vedno v središču pozornosti pri vseh aktivnostih skupine. Z mogočnim glasom naredi vtis na novega menedžerja Iana Hawka, ki v Brittany vidi priložnost za vrnitev med glasbene mogotce. Brittanyjina prva srečanja z Alvinom so neprijetna – a kaj hitro se ukrešejo najrazličnejše iskre.

Alvin And The Chipmunks 2, glasba iz filma

1. You Really Got Me - The Chipmunks feat. Honor Society
2. HOT N COLD - The Chipettes
3. So What - The Chipettes
4. You SPIN ME ROUND (Like A Record) - The Chipmunks
5. SINGLE LADIES (PUT A RING ON IT) - The Chipettes
6. Bring It On - The Chipmunks
7. STAYIN’ ALIVE - The Chipmunks
8. The Song - The Chipettes feat. Queensberry
9. It’s OK - The Chipmunks
10. SHAKE YOUR GROOVE THING - The Chipmunks & The Chipettes
11. PUT YOUR RECORDS ON - The Chipettes
12. I Want To Know What Love Is - The Chipmunks
13. We Are Family - The Chipmunks & The Chipettes
14. No One - The Chipettes featuring Charice

BONUS TRACK
15. I Gotta Feeling - The Chipmunks & The Chipettes

Kratka zgodovina veveričk

Leta 1958 je bil Ross Bagdasarian starejši glasbenik, ki ga je sreča pustila na cedilu in ki je moral nahraniti družino. Podpisal je pogodbo z Liberty Records, glasbeno hišo, ki ji je šlo slabo in je nujno potrebovala uspešnico. V slogu pravega umetnika je bil Bagdasarian starejši pripravljen tvegati. Porabil je vse družinske prihranke in kupil vrhunski snemalnik, nato pa sedel predenj in skušal pogruntati, kaj bi storil z njim. Ko se je razgledal po mizi, je videl izvod knjige Duel with the Witch Doctor. To je bil navdih za uspešnico Witch Doctor, ki je osvojila vrh lestvic in postala takojšnja uspešnica.

Bagdasarian je na Witch Doctor (Vrač) uporabil preprosto tehniko. Upočasnil je hitrost snemalne naprave, znižal glas, potem pa to znova predvajal pri normalni hitrosti. Ta tehnika je kmalu definirala glasove Alvina, Simona in Theodorja.

Prodali so več kot milijon izvodov Witch Doctor. Liberty Records je spet imela veliko denarja, a ne dovolj, da bi se obdržala nad vodo, zato so potrebovali še eno uspešnico… in tako so spet poklicali Bagdasariana.

Za navdih se je ponovno ozrl po svojem okolju in prisluhnil svojemu štiriletnemu sinu, ki je želel vedeti, kdaj bo Božič — bilo je sredi poletja 1958 - in tako je nastala zimzelena božična skladba The Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late), vendar je ni tako imenoval, ker Veveričke takrat še niso obstajale.

Bagdasarianu je bil všeč glas, ki ga je ustvaril za Vrača, a hotel ga je popeljati nekam drugam, dal mu je osebnost, le vedel ni, na kakšen način. Nekega dne, ko se je peljal skozi Yosemitski narodni park, je pred njegovim avtom tekla veverička, se povzpela na tačke in videti je bilo, da ga izziva, naj gre mimo njega. Vse ostalo je zgodovina… tista mala veverička je bil Alvin.

Bagdasarian je ustvaril še dva njegova prijateljčka, pametnega in praktičnega Simona ter crkljivega, krotkega Theodorja. Skupaj so postali Alvin and the Chipmunks. Imena so jim posodili trije vodilni možje Libertyja: Al Bennett, Si Waronker in Theodore Keep. Takrat je Bagdasrian prevzel ime David Seville.

Čeprav je bilo na začetku težko doseči, da bi radijske postaje začele predvajati The Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late), je Liberty našel majhno postajo v Minneapolisu, ki je bila pripravljena predvajati skladbo še pred uradnim začetkom božične sezone. Glas o spevni skladbi se je hitro razširil in plošča je šla za med: v sedmih tednih so prodali več kot štiri milijone kopij (šele Beatlom je leta 1964 uspelo podreti ta record z I Want to Hold Your Hand).

Veveričke so na televiziji debitirale kot lutke in nastopile z Davom Sevillom (Bagdasarianom) na The Ed Sullivan Show. Spet so postale takojšnja uspešnica. Ljudje so zahtevali še več veveričk in zamislili so si videz, ki je bil zelo drugačen od tistega, ki je sčasoma postal tako prepoznaven. Na začetku so bile veveričke, no, podobne veveričkam. Na tržišču so se pojavile igračke, spominki in seveda plošče.

Veveričke so bile velikanska uspešnica. Ljudje se jih niso naveličali. Leta 1960 so izdali skladbo Alvin for President in Bagdasarian je dobil podporno pismo takratnega senatorja Johna F. Kennedyja. Njihovi priljubljenosti ni bilo videti konca. V treh kratkih letih so Veveričke prodale 16 milijonov plošč, ogromno igračk, dobile več grammyjev in tako je napočil čas, da oživijo tudi v bolj dinamičnem, vizualnem mediju.

The Alvin Show so premierno prikazali na televiziji leta 1961 in s tem novi videz Alvina, Simona in Theodorja — in Bagdasariana, saj se je tudi Dave Seville rodil v svetu animacije.

Veveričkografija:

1958 - Izdajo Witch Doctor
Izdajo The Chipmunk Song (Christmas Don’t Be Late)
1959 - The Chipmunk Song je nominiran za 4 grammyje in dobi tri
Chipmunks izdajo prvi album Let’s All Sing with the Chipmunks
Chipmunks se kot lutke prvič pojavijo na The Ed Sullivan Show
Začnejo prodajati različne izdelke Chipmunk
1960 - Alvin’s Harmonica dobi grammyja
Izdajo Alvin for President; JFK piše Bagdasarianu starejšemu
1961 - The Alvin Show debitira na televizijski mreži CBS v najbolj gledanem terminu
Let’s Sing with the Chipmunks dobi grammyja
Alvin for President je nominiran za dva grammyja
1962 - album The Alvin Show je nominiran za grammyja
1963 - The Chipmunk Songbook je nominiran za dva grammyja
1964 - Izdajo The Chipmunks Sing the Beatles, album postane večkrat platinast
1966 - Supercalifragilisticexpialidocious je nominiran za grammyja
1969 - V kino pride The Chipmunks Go to the Movies
1972 - Ross Bagdasarian, Sr. umre zaradi srčnega napada
1978 - Ross Bagdasarian, Jr. & Janice Karman se začneta pogovarjati o ponovnem rojstvu Veveričk
1980 - Izdajo Chipmunk Punk, album postane platinast in dobi nagrado NARM za najbolje prodajani otroški album
1981 - na NBC-ju predvajajo animirano oddajo A Chipmunk Christmas. Spremljevalni album postane platinast.
Izdajo Urban Chipmunk, album postane platinast in dobi nagrado NARM za najboljši otroški album.
1982 - izdajo Chipmunk Rock ter Chipmunks Go Hollywood
1983 - Alvin and the Chipmunks premierno prikažejo na televizijski mreži NBC.
Prvič nastopijo The Chipettes
1984 - izdajo Songs from Our TV Shows
1985 - Alvin and the Chipmunks je nominiran za emmyja
1987 - v kino pride animirani The Chipmunk Adventure
Alvin and the Chipmunks je nominiran za drugega emmyja
Alvin and the Chipmunks je nominiran za nagrado Young Artist
1988 - Alvin and the Chipmunks je nominiran za tretjega emmyja
The Chipmunk Adventure je nominiran za nagrado Young Artist
1990 - Na NBC-ju predvajajo Rockin’ with the Chipmunks z Willom Smithom.
1992 - Izdajo Chipmunks In Low Places, album postane platinast. Na njem se pojavijo Alan Jackson, Charlie Daniels, Waylon Jennings, Tammy Wynette, Aaron Tippin in Billy Ray Cyrus.
1994 - Izdajo A Very Merry Chipmunk, na albumu pojejo Celine Dion, Alan Jackson, Kenny G, Gene Autry in Patty Loveless.
1995 - Izdajo When You Wish Upon A Chipmunk
1996 - Izdajo Club Chipmunk: The Dance Mixes
1998 - Izdajo The A-Files: Alien Songs
1999 - Izdajo Greatest Hits: Still Squeaky After All These Years
Izdajo video Alvin and the Chipmunks Meet Frankenstein
2000 - Alvin and the Chipmunks Meet Frankenstein dobi nagrado Golden Reel
Izdajo video Alvin and the Chipmunks Meet the Wolfman
2007 - ALVIN AND THE CHIPMUNKS igrani film
2008 - petdeseta obletnica Veveričk

O igralcih

Zachary Levi (Toby) nastopa v seriji  Chuck.
Posnel je še filme Spiral, Shades of Ray, Hiša debele mame 2.
Bil je producent albuma Grown Kendalla Payna.
Štiri sezone je nastopal v seriji Less than Perfect. Na televiziji je nastopil še v See Jane Date, Curb Your Enthusiasm, The Division, Big Shot: Confessions of a Campus Bookie. 

David Cross (Ian) je začel kot scenarist pri The Ben Stiller Show.
Potem sta z Bobom Odenkirkom ustvarila serijo Mr. Show with Bob & David. Izdal je tudi dva komična albuma,  Shut Up You F…..g Bab in  It's Not Funny. 
Nastopil je v filmih Možje v črnem 1 in 2, Neskončno sonce brezmadežnega uma, Waiting for Guffman, Ghost World,  School for Scoundrels, Curious George, Bob Dylan: 7 obrazov, Year One ter v seriji Arrested Development.

Bil je tudi producent, scenarist in glas osrednjega lika v animirani seriji Freak Show.

Lani je izšla tudi njegova knjiga I Drink for a Reason.

Jason Lee (Dave Seville) je posnel filme Državni sovražnik, Chasing Amy, Underdog, Krater, Syndrome, Neverjetni, Hiša pošast, Mallrats, Dogma, Jay and Silent Bob Strike Back, Clerks II, Almost Famous, Vanilla Sky, Mumford, Dreamcatcher, The Ballad of Jack and Rose, Big Trouble, Kissing a Fool, The White Door. Nastopa tudi v nadaljevanki Ime mi je Earl.

Justin Long (Alvin) je posnel filme Mu pač ni do tebe,  Iz pekla, Youth in Revolt, Patriotville, Planet 51, Umri pokončno 4, Alvin in veverički, Strange Wilderness, Wild West Comedy Show, Greva narazen, Herbie: s polnim gasom, Dodgeball: zgube med dvema ognjema, Več kot dekle, Accepted, Idiocracy, The Sasquatch Dumpling Gang, Dreamland, One Part Sugar, The Tale of Despereaux, Waiting, Hair High, Jeepers Creepers, Happy Campers, Galaxy Quest, Raising Genius. Na televiziji je nastopal v nadaljevanki Ed..

Matthew Gray Gubler (Simon) je režiser, maneken in igralec. Po diplomi na newyorški Tisch School of the Arts je režiral kratke filme The Cactus That Looked Just Like a Man, Claude: A Symphony of Horror, Life Aquatic: Intern Journal in Tippi's Picnic.

Nastopil je v filmih 500 Days of Summer, Življenje pod vodo, Očka, ne ga srat, The Great Buck Howard in How to be a Serial Killer

Redno nastopa v seriji Zločinski um. Ko je imel med snemanjem tega čas, je režiral in nastopil v Matthew Gray Gubler: The Unauthorized Documentaries, ki si ga lahko ogledate na YouTube.  Bil je tudi režiser, montažer in koproducent glasbenega videospota The Killer Don't Shoot Me Santa. Slika tudi akvarele in je nedavno ustanovil glasbeno založbo,  Cornstalk Recordings.

O režiserki

Betty Thomas  je režirala  filme The Brady Bunch Movie,  Private Parts, Dr.  Dolittle, 28 dni, Days, Jaz, vohun,  John Tucker mora umreti, The Late Shift.

Režirala je epizode serij Hooperman, The Loop, That Guy,  Doogie Howser, M.D., Shannon's Deal, Dream On, Parenthood, Sons and Daughters, Midnight Caller ter filma My Breast in Couples.

Kariero je začela kot igralka in je upodabljala poročnico Lucy Bates v seriji Fantje s Hill Streeta.  Kot igralka je nastopila še v Tunnel Vision, Jackson County Jail, Used Cars, Loose Shoes, Troop Beverly Hills, The Nashville Grab, When Your Lover Leaves, No Greater Gift in Prison For Children.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA