Hitri in drzni 4

Režija: Justin Lin
Igrajo: Vin Diesel,Paul Walker,Michelle Rodriguez,Jordana Brewster,Laz Alonso,Gal Gadot,John Ortiz,Sung Kang...
Žanr: akcijska kriminalka
Dolžina: 1h 47min / 107min

Nekdanji zapornik Dom in agent FBI-ja Brian - moža, ki sta cestnemu dirkanju dala povsem nov pomen, morata znova združiti moči v boju proti skupnemu sovražniku. Neusmiljenemu preprodajalcu drog, ki za zaslužek ne izbira sredstev, se po robu postavita s svojim najmočnejšim orožjem - hitrimi avtomobili, s katerimi premikata meje zmožnega, in poskrbita za številne vratolomne dirke po Los Angelesu ter mehiških puščavah.

Zgodba

Od nezakonitih uličnih dirk v Los Angelesu in pranja denarja v Miamiju do driftanja s predelanimi avti po Tokiju je serija, polna hitrosti, od svojih začetkov pred devetimi leti postala svetovna senzacija. V tem novem poglavju se štirje originalni liki spet združijo in vrnejo domov, kjer se je vse začelo.

Minilo je osem let, kar se je nekdanji kaznjenec Dominic Toretto kot ubežnik odpeljal čez mehiško mejo. Zdaj živi v kolibi na plaži v Dominikanski republiki z edinim preostankom svoje preteklosti, Letty, in poskuša zaživeti na novo. Vendar ve, da so mu oblasti tik za petami.

Ko ga tragična smrt nekoga, ki ga ima rad, pripelje nazaj v L. A., se spet vžge stari spor med Domom in agentom Brianom O’Connerjem. Ko sta se prisiljena spopasti s skupnim sovražnikom, sociopatskim mamilarskim baronom, ki ZDA preplavlja s smrtonosnim izdelkom, morata Dom in Brian zgraditi negotovo medsebojno zaupanje, če ga hočeta premagati in maščevati tragedijo, ki jo je povzročil njihovi družinici.

Infiltracija v podzemlje pomeni, da si je treba zaslužiti prostor v ekipi, ki spravlja heroin iz Mehike po skoraj neprehodnih rovih. Člana kartela Campos in Fenix sta edina, ki lahko Domu in Brianu omogočita dostop in dasta potrebne odgovore.

Ko Dom, njegova sestra Mia in Brian ponovno najdejo družinske vezi, ki so bile nekoč davno raztrgane, se čudni zavezniki znajdejo kot nasprotniki v dirki, ki jih popelje do roba. Od kraje vlačilcev na gorski cesti v Dominikanski republiki do natačnega plazenja skozi rove v mehiški puščavi bosta moža našla najboljši način maščevanja:  šla bosta do skrajne meje mogoče za volanom.

O produkciji

Skoraj deset let je trajalo, preden je producentom uspelo zbrati originalno zasedbo, ki jo je pritegnila dodelana zgodba in razvoj likov. Za zanimivost je poskrbelo tudi blizu 250 hudih silakov in seksi sfrizirancev, ki so všeč ljubiteljem, ki cenijo ameriško težko kovino, ali pa tistim, ki jim je bolj všeč plemenita lepota japonskih ali evropskih avtom, sfriziranih do popolnosti.

Filmarji so Domu in Brianu tokrat dali cel arzenal avtomobilov, da bi dosegli skrajne meje hitrosti in vzdržljivosti. Jasno je bilo, da se mora vrniti dodghe charger letni 1970, ki je na koncu prvega filma spektakularno končal, saj po mnenju scenarista predstavlja Domovo dušo. Dom pa poleg chargerja vozi še chevrolet ss chevelle letnih 1970 (tudi tega smo videli v prvem filmu), buick gnx grand national letnih 1987 in f-bomb camaro letnik 1973. Brian pa ima raje nissan skyline gtr letnik 1998 in subaru wrx sti letnik 2009. Poleg teh v filmu nastopa še cela vrsta silakov in sfrizirancev za vsak okus.

Večina snemanja je potekala na lokacijah v L. A.-ju in okolici, znanih iz prvega filma.

Dominikansko republiko je “odigrala” obala južne Kalifornije, nekatere mehiške prizore pa so dejansko posneli v obmejnem mehiškem mestecu Magdalena de Kino.

Pomemben del zgodbe so seveda avtomobilske akrobacije. V pomoč so jim bili s kamerami opremljeni avtomobili, ki gledalca praktično posadijo za volan. Izkušnja bo vsekakor zelo doživeta.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA