Noč v muzeju 2

Režija: Shawn Levy
Igrajo: Ben Stiller,Amy Adams,Jonah Hill,Robin Williams,Owen Wilson,Bill Hader,Craig Robinson,Hank Azaria...
Žanr: komična pustolovščina
Dolžina: 1h 45min / 105min

Nerodni muzejski čuvaj Larry se vrača v fantastični svet oživelih zgodovinskih osebnosti, saj skuša rešiti stara prijatelja - kavboja Jedediaho in rimskega vojskovodjo Octaviusa, ki so ju po pomoti premestili v slavni muzej Smithsonian. Načrt se izjalovi, ko oživijo tudi ostale muzejske figure, od Napoleona, predsednika Lincolna, pustolovke Amelie Earhart, gangsterja Ala Capona in znanstvenika Alberta Einsteina, ki skupaj z Larryjevimi starimi znanci povzročijo popolno zmedo katastrofalno-komičnih razsežnosti.

O igralcih

Ben Stiller (Larry Daley) je posnel filme Tropski vihar, In prišla je Polly, Starsky in Hutch; Veličastni Tenenbaumi, Zoolander (bil je tudi koscenarist, producent in režiser), Reality Bites (režijski prvenec), Zgaga (film je režiral, ni pa nastopil v njem), Njeni tastari, Njegovi tastari, Madagaskar, Tenacious D: The Pick of Destiny, School for Scoundrels, Keeping the Faith, Nori na Mary, Permanent Midnight, Mystery Men, Your Friends and Neighbors, Zero Effect, Flirting with Disaster ter Imperij sonca.

Stiller je kot igralec debitiral na Broadwayu. Nastopal in pisal je za oddajo Saturday Night Live. Njegova nadaljevanka The Ben Stiller Show je dobila emmyja za najboljšo komično serijo. Stiller in Red Hour Films imata z Dreamworksom triletno pogodbo za film in televizijo

Amy Adams (Amelia Earhart) je posnela filme Dvom (nominacija za oskarja),  Začarana, Wilsonova vojna, Ujemi me, če me moreš, Julie and Julia, Sunshine Cleaning, Miss Pettigrew Lives for a Day, Junebug (nominacija za oskarja),  Kralji hitrosti: Zgodba o Rickyju Bobbyju, The Wedding Date, Serving Sara, Pumpkin in Drop Dead Gorgeous.

Owen Wilson je posnel filme Marley in jaz, Noč v muzeju, Zgaga, Opoldanski obračun, Njeni tastari, Za sovražnikovo črto, Jaz, vohun, Armagedon, Polnočni obračun, Veličastni Tannenbaumi, Lovca na družice, Ja, ti in nadloga Dupree, Avtomobili, Drillbit Taylor, The Darjeeling Limited, The Life Aquatic: The Life of Steve Zissou (zanj je z Wesom Andersonom napisal scenarij, ki je bil nominiran za oskarja), Bottle Rocket (prav tako koscenarist z Andersonom), Rushmore (koscenarist, soizvršni producent), The Minus Man, Zoolander, Starsky and Hutch.

O režiserju

Shawn Levy je eden najbolj komercialno uspešnih režiserjev zadnjega desetletja. Njegovi filmi so po svetu prislužili več kot milijardo dolarjev. Bil je producent komedije Dokler naju jackpot ne loči. Trenutno producira in režira akcijski komedijo Date Night.

Bil je tudi producent in režiser Noči v muzeju ter režiser Rožnatega partnerja in izvršni producent Rožnatega panterja 2. Režiral je tudi Količinski popust, Pravkar poročena, Big Fat Liar

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA