Bojna ladja

Režija: Peter Berg
Igrajo: Alexander Skarsga*rd,Brooklyn Decker,Liam Neeson,Taylor Kitsch,Rihanna,Peter MacNicol,Jesse Plemons,Josh Pence,Tadanobu Asano,Hamish Linklater,Reila Aphrodite,Gary Grubbs,Leni Ito,Beau Brasseaux,Stephen Bishop...
Žanr: akcijski znanstvenofantastični triler
Dolžina: 2h 1min / 131min

Ameriška mornarica v bližini Havajev prireja mednarodno vojaško vajo, ko v Pacifiku pristanejo neznani leteči predmeti. Nezemljani so sledili signalom z Zemlje in želijo zavzeti naš planet, invazijo pa lahko preprečijo zgolj tri ladje, ki se znajdejo v bližini uničevalnih vesoljskih strojev. Po prvem porazu s številnimi žrtvami mora poveljstvo prevzeti vročekrvni stotnik Hopper in pred vnovičnim spopadom zgladiti spor z japonskim kapitanom. Skupaj skušata odkriti način, kako v divjih spopadih na morju poraziti sovražnikove ladje in uničujoče robote.

O produkciji

Snemali so predvsem v Honoluluju na Havajih z veliko pomočjo ameriške mornarice. In seveda v Pearl Harborju. Ekipa je smela obiskati več rušilcev razreda arleigh burke v pristanišču in na morju. Snemali so na bojni ladji Missouri, na kateri je leta 1945 Japonska podpisala kapitulacijo, s čimer se je 2. svetovna vojna končala. Dovolili so jim tudi snemanje na rušilcih. Interierje so snemali v ateljejih v Louisiani.

O igralcih

Taylor Kitsch (Hopper) mladi igralec, ki si ga lahko ogledate v filmih The Bang Bang Club, John Carter, Gospel Hill, Snakes on a Plane, The Covenant, X-Men Origins: Wolverine in drugih.

Alexander Skarsgard (Stone), sin Stellana Skarsgarda, je igralsko kariero začel pri rosnih osmih letih in delal pri filmih in na švedski televiziji. V Angliji in Ameriki je študiral gledališče in si po vrnitvi na Švedsko s številnimi odrskimi nastopi priigral zvezdniški status. Med obiskom v Los Angelesu je dobil vlogo v Zoolanderju, prebil pa se je z vlogami v serijah mreže HBO Generation Kill in True Blood, v kateri še vedno igra. Vidite pa ga lahko v filmih Melancholia, Straw Dogs, 13, Metropia in drugih.

Rihanna (Raikes) je 24-letna svetovna pop zvezdnica, rojena na Barbadosu. Za Rihanno je to to prva filmska vloga, s katero je zelo zadovoljna.

Brooklyn Decker (Samantha) je s 16 leti začela manekensko kariero in dosegla precejšen uspeh. Pri filmu je debitirala lani z vlogo v Sandlerjevem Just Go With It, po Battleship pa se ji obeta še precej novih vlog.

Tadanobu Asano (Nagata) je eden najbolj iskanih japonskih igralcev, ki je v Ameriki debitiral s filmom Thor. Na Japonskem je med drugim posnel filme Illusion, Helpless, Taboo, Zatoichi: The Blind Swordsman, Mongol, Bright Future, Last Life in the Universe, Ichi the Killer in številne druge.

Liam Neeson (admiral Shane) je irski igralec, ki ga poznamo iz filmov Schindler's List, Michael Collins, Kinsey, The Grey Unknown, Clash of the Titans, Taken, The Other Man, Kingdom of Heaven, Batman Begins, Love Actually, Star Wars: Episode I – The Phantom Menace, The Haunting in številnih drugih.

O ustvarjalcih

Peter Berg(režija) je uspešen scenarist, režiser, producent in igralec. Med drugim je režiral filme Hancock, Very Bad Things, The Rundown, The Kingdom, Friday Night Lights in druge. Kot producent in režiser je uspešno delal na televiziji, kot igralec pa je nastopil v Lions for Lambs, Smokin' Aces, Cop Land, The Great White Hype in drugih.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA