Tujci

Režija: Bryan Bertino
Igrajo: Liv Tyler,Scott Speedman,Glenn Howerton,Gemma Ward,Kip Weeks,Laura Margolis,Alex Fisher,Peter Clayton-Luce...
Žanr: grozljivka
Dolžina: 1h 25min / 85min

Srhljivka, osnovana na resničnih dogodkih, se osredotoči na noč groze mladega para, ki se vrne iz prijateljeve poroke. Sredi noči na vrata njunega počitniškega domovanja potrka skrivnostna neznanka, ki jo odslovita, toda kmalu zatem se v hišo prikradejo tri srhljive postave. Prestrašeni par skuša zbežati, toda napadalci predvidijo vsak njun korak, zato se odločita zapreti v eno od sob in počakati pomoč. Toda to je šele začetek dolge, nedoumljivo brutalne in zelo krvave noči ...

Zgodba

Zaklenite vrata. Recimo, da ste varni.
Grozovito sosledje dogodkov, do katerega je prišlo leta 1801 v počitniškem domu družine Hoyt, še danes buri duhove, še vedno pa ni povsem jasno, kaj se je tistega strašnega dne dejansko zgodilo.
Šampanjec. Vrtnice. Sveče. Popoln večer za mladi par, ki se je vračal s prijateljeve poroke v Hoytovo odmaknjeno počitniško hišo. Romantični večer se je za Kristen in Jamesa nenadoma sprevrgel v nočno moro. Ob štirih zjutraj je zabavo prekinilo trkanje.

Je Tamara tukaj?

Liv Tyler in Scott Speedman nam s scenaristom in režiserjem Bryanom Bertinom uprizorita naše največje strahove. Celovečerec Tujci je strašljiv triler o paru, katerega romantično zatočišče postane hiša groze, ko se prikažejo zamaskirani tujci. V upanju na preživetje morata Kristen in James poseči po dejanjih, ki nikakor niso v skladu z njunimi prepričanji in domnevnimi sposobnostmi.

V noči groze se jima pridružijo trije zamaskirani obiskovalci, v igri ustrahovanja pa se pojavi tudi nova figura, Mike, nič hudega sluteči parov prijatelj, ki se znajde na napačnem mestu ob nepravem času.

Igralska zasedba

Liv Tyler (Kristen McKay) je v zadnjih letih odigrala številne prepričljive vloge. Tako smo jo lahko občudovali v vlogi Arwen v izjemni trilogiji The Lord of the Rings. Med njene novejše projekte sodijo celovečerci Lonesome Jim, v katerem je zaigrala ob Caseyju Afflecku in Steveu Buscemiju, Reign Over Me, kjer je sodelovala s soigralcema Donom Cheadleom in Adamom Sandlerjem, in Smother z Diane Keaton v glavni vlogi. Obiskovalci kinematografov jo bodo kmalu lahko videli v akcijski pustolovščini The Incredible Hulk.

Svojo prvo vlogo v celovečercu je odigrala leta 1994 v trilerju Silent Fall Brucea Beresforda. Po vlogi v komični drami Empire Records Allana Moylea je navdušila v romantični drami Jamesa Mangolda, Heavy, ki je bila eden najuspešnejših filmov na filmskem festivalu Sundance leta 1995. Sledile so številne vloge, med drugim v celovečercu Kevina Smitha Jersey Girl (ob Benu Afflecku in Jennifer Lopez), Bernarda Bertoluccija Stealing Beauty (ob Jeremyju Ironsu), Pata O’Connorja Inventing the Abbotts (ob Joaquinu Phoenixu in Billyju Crudupu), Michaela Bayja Armageddon (ob Bruceu Willisu in Benu Afflecku), Roberta Altmana Cookie’s Fortune (ob Glenn Close in Julianne Moore), Jakea Scotta Plunkett & Macleane; Marthe Fiennes Onegin (ob Ralphu Fiennesu) in Haralda Zwarta One Night at McCool (ob Mattu Dillonu, Paulu Reiserju in Johnu Goodmanu).

Scott Speedman (James Hoyt) je svojo vse večjo priljubljenost nazadnje potrdil v drami Adoration Atoma Egoyana, ki se je zavrtela tudi pri nas na lanskem mednarodnem filmskem festivalu LIFFe.

Svojo igralsko kariero je začel s kratkim celovečercem Can I Get a Witness? Krisa Lefcoea, ki so ga premierno predvajali leta 1996 na filmskem festivalu v Torontu. Zatem je prevzel vlogo Bena Covingtona v uspešni seriji Felicity, ki so jo snemali štiri sezone. Njegov gledališki prvenec je glavna vloga v znameniti igri The Zoo Story dramatika Edwarda Albeeja.

Igralsko zasedbo je dopolnjeval tudi v filmih Lena Wisemana, Underworld in Underworld: Evolution (ob Kate Beckinsale), v akcijski drami Dark Blue je skupaj s Kurtom Russellom sodeloval z režiserjem Ronom Sheltonom, v komični drami Weirdsville pa je zaigral za režiserja Allana Moylea. Z vlogo v drami Isabel Coixet My Life Without Me si je prislužil nagrado za najboljšega igralca na mednarodnem filmskem festivalu v Bordeauxu. Tu so še filmi The 24th Day Tonyja Piccirilla, Duets Brucea Paltrowa, xXx: State of the Union Leeja Tamahorija, Kitchen Party Garyja Burnsa in Anamorph Henryja Millerja.

Filmska ekipa

Tujci so prvi celovečerec za scenarista in režiserja Bryana Bertina.

Teksačan se je po študiju kinematografije preselil v Los Angeles, kjer se je ukvarjal z nizkoproračunskimi neodvisnimi projekti in reklamami. Leta 2004 je napisal scenarij z naslovom Tujci, ki ga je prodal studiu Universal Pictures. Dve leti pozneje so mu ponudili vlogo režiserja.

Bertino trenutno piše scenarij za dramo Green Eyes za producenta Scotta Rudina.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA