Možje X na začetku: Wolverine

Režija: Gavin Hood
Igrajo: Hugh Jackman,Ryan Reynolds,Liev Schreiber,Dominic Monaghan,Lynn Collins,Danny Huston,Daniel Hanney...
Žanr: domišljijska akcija / triler
Dolžina: 1h 37min / 97min

V predfilmu akcijske trilogije Možje X spoznamo nastanek mutanta Wolverina in njegovo epsko-nasilno, a hkrati tragično-romantično preteklost. Wolverina že od mladih let muči njegova divja narava, nad katero izgubi nadzor po smrti ljubljenega dekleta. Da bi se maščeval morilcu, pristane na kruti vojaški poskus, ki ga spremeni v ubijalski stvor. Na begu pred vojsko, ki ga želi izkoristiti, se Wolverine zaplete v številne uničujoče spopade na življenje in smrt.

O igralcih

Hugh Jackman (Logan/Wolverine, producent) je posnel filme Avstralija, Možje X 1-2-3, Pravi moški, Vesele nogice, The Fountain, The Prestige, Scoop, Deception, Flushed Away, Operacija: Mečarica, Van Helsing, Kate and Leopold (nominacija za zlati globus).

Za nastop v predstavi The Boy From Oz je med drugim dobil nagrado Tony.

Kariero je začel v neodvisnih avstralskih filmih Paperback Hero in Erskineville Kings.

Liev Schreiber (Victor Creed/Sabretooth) je posnel filme Mandžurski kandidat, Hurikan, Vsota vseh strahov, Defiance,  Ljubezen v času kolere, The Omen,  Kate & Leopold, Hamlet, A Walk on the Moon.

Je tudi izjemno cenjen gledališki igralec.. 

Na televiziji je med drugim nastopil v RKO 281 in Lackawanna Blues ter pripovedovalec v dokumentarcih  Mantle, :03 Seconds to Gold, A City on Fire: The Story of the '68 Detroit Tigers, “NOVA in Nature.

Leta 2005 je kot režiser debitiral z Everything is Illuminated.

Ryan Reynolds (Wade Wilson/Deadpool): revija People ga je pred kratkim razglasila za najbolj seksi moškega leta 2008.

Posnel je filme Paperman, Adventureland, Fireflies in the Garden, The Proposal, Katera je prava, Chaos Theory,  The Nine, Smokin’ Aces, The Amityville Horror,  Van Wilder, Just Friends, Blade Trinity.

O režiserju

Gavin Hood je iz prava diplomiral v Južni Afriki, potem je nekaj časa delal kot igralec, nakar se je odpravil v ZDA na študij pisanja scenarijev in režije. Leta 1993 je dobil nagrado Diane Thomas za  svoj prvi scenarij, A Reasonable Man, ki ga je navdihnil primer ritualnega umora. Med sodniki so bili  Spielberg, Michael Douglas in Kathleen Kennedy.

Po koncu študija se je vrnil v Južno Afriko, kjer je dobil delo kot scenarist in režiser izobraževalnih dram na Oddelku za zdravje, ki je začelo čutiti vpliv epidemije HIV in AIDS-a. Za svoje delo je dobil južnoafriško različici nagrade Emmy.

Leta 1998 je debitiral z minutnim filmom The Storekeeper, ki je dobil 13 mednarodnih nagrad. Njegovemu prvemu celovečercu je bilo naslov A Reasonable Man, ki ga je režiral, zanj napisal scenarij, bil koproducent in v njem nastopil ob Nigelu Hawthornu. Na podelitvi nagrad All Africa Film Awards leta 2001 je dobil nagrado za najboljšega igralca, scenarista in režiserja.

Leta 2001 je sprejel režijo poljskega filma V puščavi in goščavi. Čeprav se zgodba dogaja v Afriki, so ga posneli v poljščini. Z igralci in ekipo se je pogovarjal preko prevajalca. Film je bil tistega leta najbolj gledan na Poljskem in dobil nagrado na chikaškem festivalu otroškega filma.

Leta 2003 so ga prosili, naj napiše filmski scenarij po romanu Tsotsi. Film so posneli leta 2004. Leta 2006 je dobil oskarja za najboljši tujejezični film.

Leta 2007 je režiral Ugrabitev, v kateri so igrali Reese Witherspoon, Meryl Streep in Jake Gyllenhaal.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA