Dvojna igra

Režija: Tony Gilroy
Igrajo: Clive Owen,Julia Roberts,Tom Wilkinson,Paul Giamatti,Dan Daily,Lisa Roberts Gillan,David Shumbris,Thomas McCarthy...
Žanr: kriminalni triler
Dolžina: 2h 5min / 125min

Režiser srhljivega odvetniškega trilerja Michael Clayton predstavlja zgodbo o dveh premetenih korporacijskih vohunih, ki se odločita prevarati svoje delodajalce in s krajo informacij o skrivnem projektu na hitro obogateti. Z izkušnjami nekdanjih agentov CIE in MI6 se privlačna Claire in zviti Ray zapleteta v napeto mrežo nevarnih spletk, a ključno vprašanje je, do kolikšne mere lahko zaupata drug drugemu?

Zgodba

Agentka CIE Claire Stenwick in agent MI6 Ray Koval sta zapustila svet vladnih obveščevalnih služb, da bi zaslužila v zelo donosni hladni vojni med dvema konkurenčnima multinacionalnima korporacijama. Njuna naloga? Pridobiti formulo za izdelek, ki bo prinesel bogastvo podjetju, ki ga bo prvo patentiralo.

Za njuna delodajalca, poslovnega titana Howarda Tullyja in brezobzirnega direktorja Dicka Garsika ni omejitev. Ko se vložek poveča, nihče ne ve, kdo goljufa koga, najtežje za Claire in Raya pa je njun odnos. Ko si skušata pridobiti prednost, karierna samotarja ugotovita, da njune načrte ogroža edina stvar, ki se je niti z goljufijo ne moreta znebiti - ljubezen.

O produkciji

Ker zgodba poteka na različnih koncih sveta in seveda v New Yorku, so snemali na Manhattnu, v letovišču Atlantis na Bahamih in v Rimu. Interierje hotelov v Londonu, Rimu in Dubaju so posneli v New Yorku, Atlantis je “igral” tudi del Miamija in ameriški konzulat v Dubaju, snemali so tudi eksterierje v Rimu, rimski hotel pa je “odigral” Vanderbiltov dvorec v New Yorku, kjer je zdaj dekliška šola. Značaj likov in ton dogajanja je precej poudarjen z barvami, ki že same po sebi povedo nekaj o prizoru. Veliko dela so imeli s snemanjem na newyorški postaji Grand Central, saj je niso mogli povsem zapreti, zato so morali snemati v zgodnjih jutranjih urah in zelo hitro, vendar so z rezultatom vsi zadovoljni.

O igralcih

Julia Roberts (Claire Stenwick)
Oskarjevke ni treba posebej predstavljati, saj smo jo videli v številnih odličnih filmih, med njimi v Erin Brockovich, Mystic Pizza, Steel Magnolias, Pretty Woman, Flatliners, The Pelican Brief, Michael Collins, Nothing Hill, Ocean’s Eleven, Ocean’s Twelve in številnih drugih.

Clive Owen (Ray Koval)
Britanski nominiranec za oskarja in dobitnik zlatega globusa za vlogo v filmu Closer si je ustvaril ime po vsem svetu. Začel je v TV serijah in filmih, na velikem platnu pa je debitiral s filmom Vroom ter nadaljeval s Close My Eyes, Bent, Greenfingers, Gosford Park, King Arthur, Sin City, Inside Man, Children of Men, Elizabeth: The Golden Age in številnih drugih. Prav tako je priznan in uspešen gledališki igralec.

O ustvarjalcih

Tony Gilroy, scenarij in režija
Tony je kot režiser debitiral z za oskarja nominiranim filmom Michael Clayton, kot scenarist pa je sodeloval pri trilogiji Bourne, The Bourne Identity, The Bourne Supremacy in The Bourne Ultimatum. Napisal je tudi scenarije za Dolores Claiborne, The Devil’s Advocate in Proof of Life, sodeloval pa je pri scenarijih za Armageddon, Extreme Measures, The Cutting Edge in drugih.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA