Paranorman

Režija: Chris Butler
Igrajo: Kodi Smit-McPhee,Anna Kendrick,Christopher Mintz-Plasse,Leslie Mann,John Goodman,Casey Affleck,Jodelle Ferland,Jeremy Shada,Bernard Hill,Tempestt Bledsoe,Jeff Garlin,Elaine Stritch,Tucker Albrizzi...
Žanr: animirana komična pustolovščina
Dolžina: 1h 33min / 93min

Nerazumljeni deček Norman se vse življenje sooča z nadnaravno sposobnostjo komunikacije z mrtveci, kar ga vedno znova spravi v težave pri odraslih. Toda ko njegovo mesto napadejo nenavadni stvori, je Normanova posebnost edino, kar lahko reši meščane pred pogubo. V boju z zombiji, duhovi, čarovnicami in drugimi neživimi prikaznimi, Norman odkriva svojo pravo moč, ki pa počasi prerašča njegove sposobnosti nadzora, kar kmalu povzroči še več zabavnega kaosa.

Ko majhno mestece začnejo oblegati zombiji, koga lahko pokliče na pomoč? Normana!

Mestece Blithe Hollow živi od turistov, ki ga obiskujejo kot prizorišče slavnega lova na čarovnice pred 300 leti. 11-letni Norman rad gleda grozljivke in bere o duhovih. Norman ima dar, da vidi in govori z mrtvimi, denimo s svojo ljubljeno babico. Večinoma je raje v njihovi družbi kot pa s svojim vinjenim očetom, odštekano mamo in globoko plitko sestro Courtney. V šoli se Norman izogiba nasilnežu Alvinu, zaupa le dojemljivemu Neilu in se skuša razumeti z zgovorno učiteljico gdč. Henscher.

Nepričakovano ga čudni stric Prenderghast obvesti, da je stoletja staro čarovničino prekletstvo resnično in se bo kmalu uresničilo, le Norman pa lahko prepreči, da se meščanom zgodi kaj hudega. Ko sedmerica zombijev pod vodstvom Sodnika vstane iz grobov, se Norman skupaj s Courtney, Alvinom, Neilom in Neilovim mišičastim starejšim bratom Mitchem znadje v divji dirki s časom, za petami pa jim je šerifinja Hooper. Še huje, meščani se lotevajo orožja.

Norman drzno zbere vse potrebno za junaka – pogum in sočutje, ko svoje paranormalne zmožnosti prižene do skrajnih meja.

O produkciji

Paranorman je po Coraline druga stop-motion 3D animacija studia LAIKA. Taka animacija zahteva veliko časa in natančnost, vendar imajo vsi sodelujoči že veliko izkušenj z različnimi vrstami animacije. Kljub temu pa je snemanje trajalo dve leti.

O igralcih

Kodi Smit-McPhee (Norman Babcock) je mladi Avstralec, ki si ga lahko ogledate v filmih Matching Jack, Romulus, My Father, Let Me In, The Road in drugih.

Tucker Albrizzi (Neil) je kariero začel že kot otrok v oglasih, potem pa gostoval v številnih TV serijah, med drugih v The Office in Desperate Housewives, na filmskem platnu pa ga lahko vidite v filmih Spooky Buddies, Treasure Buddies, Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked.

Bernard Hill (Sodnik) je milijonom gledalcev poznan po vlogah kapitana v Cameronovem Titanicu in kralja Theodena v Gospodarju prstanov. Vidite pa ga lahko tudi v filmih Gandhi, The Bounty, No Surrender, Drowning by Numbers, Shirley Valentine, True Crime, Gothika, Valkyrie in številnih drugih.

Tempest Bledsoe (Šerifinja Hooper) že od malih nog poznamo po vlogi Vanesse Huxtable v seriji Cosby Show. Nastopa tako v gledališču kot na televiziji in posoja glas animiranim likom.

O ustvarjalcih

Sam Fell (režija) je avtor zgodbe in režiser nagrajene risanke Flushed Away in The Tale of Despereaux. Poleg tega je režiral oglase, kratke filme in TV serije.

Chris Butler (režija) je doslej delal zgodborise, oblikoval like in režiral posamezne prizore, to pa je njegov režijski in scenaristični prvenec.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA