Dirka na Zakleto goro

Režija: Andy Fickman
Igrajo: Dwayne Johnson,AnnaSophia Robb,Alexander Ludwig,Carla Gugino,Ciaran Hinds,Tom Everett Scott...
Žanr: domišljijska komična pustolovščina
Dolžina: 1h 38min / 98min

Nič hudega slutečemu taksistu Jacku življenje na glavo obrnejo čudaški znanstvenik in mlada dvojčka, ki skušajo priti na Zakleto goro. Pot na kraj, ki ga obkrožajo številne legende in skrivnosti, se spremeni v pravo avanturo, ko se za Jackom in njegovimi potniki zapodijo vladne agencije, mafijci in celo Nezemljani. Dvojčka namreč premoreta nadnaravne moči, zato ju skušajo ujeti in izkoristiti za zaroto proti človeštvu, edina rešitev pa tiči na Zakleti gori.

Kratka vsebina

Že več let krožijo govorice o skrivnem kraju sredi nevadske puščave, znanem po nepojasnjenih pojavih. Pravijo mu Zakleta gora, in ko lasvegaški taksist Jack Bruno (Dwayne Johnson) spozna nenavaden par, brata in sestro z nadnaravnimi sposobnostmi, se znajde sredi divje dogodivščine. Jack in njegova mlada potnika odkrijejo, da lahko svet rešijo le z odkritjem skrivnosti Zaklete gore, in dirka se začne.

Dirko na Zakleto goro je režiral Andy Fickman (Očka brez načrta, Mlada nogometašica), v glavni vlogi pa je nastopil Dwayne Johnson (Ujemite Smarta, Očka brez načrta). Producent je Andrew Gunn (Zgodbe za lahko noč, Odštekani petek), izvršna producenta sta Mario Iscovich (Princeskin dnevnik 2) in Ann Marie Sanderlin (Odštekani petek). Scenarij sta napisala Matt Lopez (Zgodbe za lahko noč) in Mark Bomback (Umri pokončno 4) po knjigi Escape to Witch Mountain Alexandra Keya. Dirka na Zakleto goro je sodobna priredba Keyeve knjige, po kateri so že leta 1975 posneli Escape to Witch Mountain in leta 1978 nadaljevanje Return from Witch Mountain.

Johnsonu so se pridružili mladi in izkušeni igralci: AnnaSophia Robb (Most v Terabitijo, Čarli in tovarna čokolade), Carla Gugino (Noč v muzeju, Pravičen umor), Ciarán Hinds (Tekla bo kri, Muenchen), Alexander Ludwig (Zlo vstaja), Tom Everett Scott (To mi delaj!, Urgenca), Christopher Marquette (Samo prijatelja), Cheech Marin (Čivava z Beverly Hillsa), Garry Marshall (Simpsonovi, Mali pišček) in Billy Brown (Pošastno, Barve predmestja).

O igralcih

Dwayne Johnson (Jack Bruno) je nazadnje igral v uspešnicah Očka brez načrta in Ujemite Smarta.

Johnson se je rodil v družini rokoborcev. Njegov oče in dedek sta bila izjemno uspešna športnika. S selitvijo v Pensilvanijo se je osredotočil na nogomet in pritegnil pozornost miamijske univerze. Ta mu je podelila štipendijo in leta 1991 je z ekipo zmagal na državnem prvenstvu. Uspehom v nogometu so se pridružili tudi rokoborski. Ustvaril je lik Skale in pridobil več kot deset milijonov oboževalcev. Ko je nastopal on, so bile športne dvorane razprodane, o svoji športni poti pa je napisal tudi knjigo in posnel več pesmi.

Korak z malega zaslona na veliko platno je naredil z vlogo kralja škorpijonov v Mumiji se vrača. Leto pozneje je zaigral v Kralju škorpijonov, sledile pa so mu glavne vloge v Dobrodošli v džungli, Čistki in Tolpi z igrišča. Pojavil se je tudi v uspešnici Bodi kul.

Johnson je tudi velik človekoljub. Leta 2006 je ustanovil sklad za izobraževanje otrok po vsem svetu.

Njegov najnovejši film je Zobna vila, v kateri igra nesramnega hokejista, ki vedno stre sanje otrok, s pomočjo uroka pa dobi krilce, čarobno palčko in krila.

Annasophia Robb (Sara) je pri 15-ih letih že uveljavljena igralka. V zadnjih šestih letih najdemo med njenimi soigralci in soigralkami največja imena današnjega filmskega sveta: Johnny Depp (Čarli in tovarna čokolade), Charlize Theron (Sleepwalking) in Hilary Swank (Grozljiva žetev).

Rodila se je v Koloradu in se ob močni podpori svojih staršev prebila v svet reklam. Obiskovala je tudi mnoge igralske delavnice. Prvo večjo vlogo je imela v filmu Zaradi Winnija Dixieja. Zaigrala je tudi v televizijskem Samantha: An American Girl Holiday. Sledili so mu Most v Terabitijo, za katerega je posnela pesem Keep Your Mind Open. Njena filma sta tudi Have Dreams, Will Travel in Jumper. Ko ne snema, uživa v učenju, potovanjih in dobrodelnosti.

Alexander Ludwig (Seth) je star znanec filma in televizije. Je eden najobetavnejših igralcev mlajše generacije. Zelo kmalu je začel snemati reklame, sledili pa so jim filmi Eve and the Firehorse, Moj odštekani prijatelj, Kuža Bud 3, Bejzbolska druščina 3 in mnogi drugi. Nazadnje smo ga videli v trilerju Zlo vstaja, kjer se je pridružil starim igralskim mačkom, kot so Ian McShane, Frances Conroy in Wendy Crewson.

Ko ni v šoli ali ne snema filmov, najraje smuča s starši in brati. Pri srcu so mu tudi deskanje, smučanje na vodi, igranje tenisa in hokej na ledu.

O režiserju

Andy Fickman je posnel veliko uspešnico Očka brez načrta, v katerem sta zaigrala Dwayne Johnson in Kyra Sedgwick. Njegov naslednji projekt z Disneyjem je Pool Rats za leto 2011. Pool Rats je družinska komedija, Fickman pa je navdih zanjo črpal iz lastnih izkušenj, ko je treniral domačo plavalno ekipo.

Režiral je tudi Mlada nogometašica z Amando Bynes in Channing Tatum in Reefer Madness s Kristen Bell in Alanom Cummingom. Film je prejel emmyja, velik uspeh pa je požel tudi na filmskih festivalih v Sundancu in Deauvillu. Dobro sprejeta je bila tudi neodvisna komedija Who’s Your Daddy? s Patsy Kensit, Kadeemom Hardisonom in Williamom Athertonom.

Fickman pa ni samo režiser, ampak tudi izvršni producent. Pred kratkim je podpisal pogodbo z RKO Pictures, po kateri bo sodeloval pri štirih remakih: I Walked with a Zombie, The Body Snatcher, Bedlam in Five Came Back. Dva od teh, The Body Snatcher in Bedlam, bo najverjetneje tudi režiral.

Rodil se je v Roswellu, odraščal pa v Teksasu, kjer je tudi študiral. Že kot najstnik je nastopal kot stand up komedijant. Po diplomi se je preselil v Los Angeles, kjer je najprej delal kot vodnik po Universal Studios in kurir pri Triad Artists Agency. Kot scenarist in režiser je sodeloval v domačem gledališču, pozneje pa je ustanovil Fountainhead Theatre Company.

Stran uporablja tehnologijo Google App Engine
Izdelava © DIGITERA